Κλοπ: “Χρειαζόμαστε ηρεμία, δεν έχει έρθει η καταστροφή”

Η Λίβερπουλ δεν έχει πάρει τη νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς της Premier League όμως για τον Γιούργκεν Κλοπ η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη όσο παρουσιάζεται και προέτρεψε τους παίκτες του να παραμείνουν ήρεμοι ώστε να επιστρέψουν οι νίκες.

Από το 2-1 στο 90′ (με υπογραφή Φιρμίνο) με την Τότεναμ στις 16 Δεκεμβρίου και την ιστορική 7άρα επί της Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο στις 19 του ίδιου μήνα, θα νόμιζε κανείς πως έχουν περάσει μερικά χρόνια για την Λίβερπουλ.

Και όμως, ένας μόνο μήνας έχει συμπληρωθεί από τότε, διάστημα που ήταν αρκετό για να φέρει τα πάνω-κάτω στους κόκκινους, οι οποίοι από εκεί που ήταν καβάλα στο άλογο στην κούρσα του τίτλου τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν.

Τι μεσολάβησε από το ματς με την Πάλας; Τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα όπου δεν πανηγύρισαν ούτε ένα τρίποντο, ενώ στα τρία τελευταία εξ αυτών, με Νιούκαστλ, Σαουθάμπτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφεραν καν να κουνήσουν το πλεκτό.

Συμπέρασμα; Το εμπόδιο των πολλών τραυματισμών αποδεικνύεται ανυπέρβλητο για τους πρωταθλητές Αγγλίας, με τους περισσότερους παίκτες της να μοιάζουν σκασμένοι σωματικά, πνευματικά και ψυχολογικά και τους τρεις μπροστά να δείχνουν να μην επικοινωνούν με κλειστά μάτια όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος.

Επειδή όμως η σεζόν είναι μεγάλη και η διαφορά από την κορυφή είναι μόλις 4 βαθμοί αυτή τη στιγμή, ουδείς μπορεί να τους ξεγράψει και αυτό ακριβώς το μήνυμα θέλησε να περάσει ο Γιούργκεν Κλοπ με δηλώσεις του, με τον Γερμανο να εκφράζει την ακράδαντη πεποίθησή του πως η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί.

“Οι ομάδες έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Καταλαβαίνω 100% την ανάγκη να μιλάμε όλη τη ώρα για αυτό που συνέβη στην ομάδα αλλά δεν γίνεται να αλλάξουμε την κατάσταση μέσα σε ένα λεπτό”, δήλωσε ο Γερμανός ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος της Πέμπτης με την Μπέρνλι, και συνέχισε:

“Κάποιος θα πρέπει να παραμείνει ήρεμος. Δεν είναι τέλεια η κατάσταση αλλά δε ήρθε και η καταστροφή. Είδα αρκετά καλά σημάδια στο ματς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Θα πρέπει να μη χάσουμε την ψυχραιμία μας, να διατηρήσουμε τη δίψα μας και να πάρουμε καλές αποφάσεις. Έτσι θα αλλάξει κατάσταση. Θα έρθει η στιγμή που θα σκοράρουμε και πάλι”.

Όσον αφορά στο τι χρειάζεται να αλλάξει η ομάδα του για να βγει από την αγωνιστική κρίση στην οποία έχει περιέλθει αλλά και στο αν συμμερίζεται όσα λέγονται περί ανάγκης χτισίματος των κόκκινων απο το μηδέν το καλοκαίρι, ήταν κατηγορηματικός:

“Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, δεν είναι νέο άθλημα. Οι άλλες ομάδες ξέρουν τι κάνουμε, το ήξεραν και πέρυσι αλλά ήταν δύσκολο να αμυνθούν απέναντί μας. Θα πρέπει να τελειώνουμε καλύτερα τις ευκαιρίες μας, να κάνουμε καλύτερα τα σουτ, να δίνουμε καλύτερα τις τελικές πάσες.

Άκουσα κάπου ότι θα χρειαστεί να ξαναχτίσω αυτή την ομάδα. Ο κόσμος είναι ένα τρελο μέρος, όχι μόνο εξαιτίας της πανδημίας. Μετά από την περυσινή σεζόν δεν κάναμε βήματα προς τα εμπρός και το ξέρουμε αυτό. Μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό παίζοντας και όχι μιλώντας”.

To Top