Κλώτσησε τις ευκαιρίες, γνώρισε την ήττα η Εθνική (2-1)

Οι αλλαγές του Σκίμπε δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και η Εθνική έφυγε ηττημένη από την Ουγγαρία με 2-1, αν και έχασε αρκετές ευκαιρίες για κάτι καλύτερο. Ο Μανωλάς το (οφσάιντ) γκολ.

Χωρίς να είναι κατώτερη από την Ουγγαρία, η Εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε στη Βουδαπέστη και ηττήθηκε με 2-1 στην δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Nations League.

Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στο ματς οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους αξιόλογη επίσκεψη στα ελληνικά καρέ. Το γκολ ήταν προϊόν εξαιρετικής συνεργασίας των Ούγγρων με την μπάλα να έχει ως τελικό αποδέκτη τον Ρόναλντ Σάλαι που με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπάρκα (1-0).

Πριν καν κοπάσουν, ωστόσο, οι πανηγυρισμοί των Μαγυάρων η ελληνική ομάδα βρήκε τον τρόπο να «απαντήσει». Ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μανωλάς έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1). Αυτό ήταν και το πρώτο επίσημο τέρμα του αμυντικού της Ρόμα με το εθνόσημο.

Στο 41’ όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μετατρέψουν σε απλούς θεατές τους Έλληνες παίκτες, με την μπάλα να καταλήγει τελικώς στα δίχτυα του Μπάρκα. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε εντυπωσιακά τρεις φορές τις προσπάθειες των αντιπάλων του, είδε άλλη μία να κοντράρει όμως η πέμπτη ήτα και φαρμακερή. Η μπάλα στρώθηκε στον Κλεινχέισλερ έξω από την περιοχή και εκείνος με εκπληκτικό σουτ έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του (2-1).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Φινλανδία 2 6 2-0

2. Ουγγαρία 2 3 2-2

3. ΕΛΛΑΔΑ 2 3 2-2

4. Εσθονία 2 0 0-2

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12/10)

ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία

Εσθονία – Φινλανδία

To Top