ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κοβαλίβκα και Αστάνα “εξηγούν” γιατί καμία κλήρωση δεν είναι… εύκολη, αλλά χρειάζονται πράξεις

Η κλήρωση του β΄ προκριματικού γύρου του Europa Conference League φέρνει στον δρόμο του Άρη την Γκόμελ της Λευκορωσίας, μια ομάδα που σε πρώτη ανάγνωση δεν μπορεί να αποτελέσει… φόβητρο για τους κιτρινόμαυρους και κρίνεται ένας βατός αντίπαλος.

Η κυπελλούχος Λευκορωσίας (να μην το ξεχνάμε αυτό…) θα δώσει μάλιστα το πρώτο παιχνίδι θεωρητικά εντός, μια και θα αγωνιστεί σε ουδέτερη έδρα και χωρίς κόσμο, εξαιτίας των κυρώσεων που υπάρχουν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι Λευκορώσοι έχουν προτείνει πιθανές “έδρες” σε Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία και Γεωργία, αν και η UEFA είναι αυτή που θα αποφασίσει.

Ο Άρης έχει λοιπόν δυο αγώνες να δώσει απέναντι στην Γκόμελ στις 21 και 28 Ιουλίου, για να σφραγίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης, τη στιγμή που χρειάζονται τρεις “στροφές” μέχρι τους ομίλους.

Αυτά λέει η θεωρία. Καμία όμως κλήρωση δεν είναι εύκολη στην… πράξη. Κι ο Άρης το γνωρίζει καλύτερα. Ο αποκλεισμός κυρίως από την Κόλος Κοβαλίβκα, αλλά και από την Αστάνα τα τελευταία δυο χρόνια “εξηγούν” γιατί δεν υπάρχουν εύκολες πράξεις, αλλά χρειάζονται μόνο πράξεις.

Κάθε χρόνο ξεκινούσε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες το Ευρωπαϊκό ταξίδι κι έμενε με τη…βαλίτσα στο χέρι. Τα τελευταία δυο χρόνια έχουν διδάξει πολλά. Και στην προκειμένη περίπτωση ο Άρης οφείλει να δείξει ότι έμαθε από τα λάθη του και φέτος δεν θα τα επαναλάβει.

Στα… πόδια του είναι!

To Top