Κοινή γραμμή Ιωαννίδη-Σαρρή με προτεραιότητες την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στο ποδόσφαιρο

Την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος της ΕΠΟ είχε σήμερα ο Γιώργος Σαρρής. Για «αξιοκρατία, διαφάνεια και ίσους όρους στο ποδόσφαιρο», μίλησε ο κ. Ιωαννίδης στις δηλώσεις του, μετά την συνάντηση γνωριμίας των δυο ανδρών. Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ από την πλευρά του, έθεσε μεταξύ άλλων τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τη χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και συζήτησαν όλα τα θέματα που απασχολούν αυτόν τον καιρό το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε τα εξής: «Ο πρόεδρος ξεκίνησε καλά τη θητεία του και θα συνεχίσει έτσι. Θα τα αντιμετωπίσουμε όλα από κοινού. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι ψηλά, να έχει αξιοκρατία, να έχει διαφάνεια και ίσους όρους για όλες τις ομάδες. Αυτό θέλουμε και οι δύο. Ο πρόεδρος έχει καλές σκέψεις που θα τις υλοποιήσει και θα τις εφαρμόσει στη συνέχεια. Σκοπός είναι να μην έχουμε στημένα παιχνίδια, βία και ντόπινγκ. Αυτοί είναι οι εχθροί του ποδοσφαίρου και θα τα κυνηγάμε με την ψυχή μας. Συζητήσαμε και για την Εθνική ομάδα και συμφωνήσαμε ότι με εξαίρεση το ματς με τη Βοσνία, τα πράγματα πάνε πολύ καλά».
Ο Γιώργος Σαρρής Από την πλευρά του, επεσήμανε: «Κάναμε με τον υφυπουργό μια πολύ καλή συζήτηση, εφ όλης της ύλης. Ακολουθούμε κοινή γραμμή και θα αγωνιστούμε για να αναβαθμίσουμε το ποδόσφαιρο και να προχωρήσουμε μπροστά. Υπάρχει ένα πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Το συζητήσαμε με τον υφυπουργό και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις».
Σε ερώτηση σχετική με την τύχη του αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά (όπου στεγάζεται και το προπονητήριο της Εθνικής ποδοσφαίρου), ο υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε:  «Υπήρχε μια δέσμευση μέχρι τις 31 Αυγούστου και μετά οι εγκαταστήσεις έπρεπε να παραδοθούν. Εγώ φώναξα την εταιρία που έχει αναλάβει τώρα το χώρο και της είπα ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα μεταφερθούν στο πάρκο που θα γίνει στον χώρο του αεροδρομίου. Μόνο τότε θα φύγουν οι εγκαταστάσεις από τον Άγιο Κοσμά και το ίδιο και κάποιες ομοσπονδίες που στεγάζονται στο χώρο. Οι εγκαταστάσεις εξάλλου, είναι αφύλαχτες και θα τις φυλάξουμε ώστε να μπαίνουν μέσα μόνο αυτοί που πρέπει».
Σχετικά με την χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ο Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε: «Έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε το κύτταρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Χρήματα θα δοθούν σε σωματεία που κάνουν ανάπτυξη στο άθλημα τους».

To Top