Κοινοτικοί οι Σέρβοι παίκτες στην Ελλάδα

Μια απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα στο χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου πήρε η Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ, αφού οι Σέρβοι ποδοσφαιριστές δεν θα λογίζονται πλέον ως ξένοι αλλά ως κοινοτικοί.

Μετά από το σχετικό αίτημα το οποίο κατέθεσε η ΠΑΕ Λεβαδειακός για τον Βλάνταν Μιλοσάβλιεβ, η Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ έλαβε την απόφαση ότι πλέον οι Σέρβοι, δεν θεωρούνται ξένοι, αλλά κοινοτικοί, αλλάζοντας τα δεδομένα στο χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι η Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών, μετά από αίτημα της ΠΑΕ Λεβαδειακός και του αλλοδαπού ποδοσφαιριστή Βλάνταν Μιλοσάβλιεβ, αποφάσισε ομόφωνα (αρ. απόφασης 798/2014) ότι ο αιτών υπήκοος της Δημοκρατίας της Σερβίας, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αναγνωρίζεται εξομοιούμενος με «κοινοτικό» ποδοσφαιριστή, με κάθε κατά νόμο και κανονισμό συνεπαγόμενο δικαίωμα, αναγνωριζόμενο ομοίως στο πρόσωπό του.

Αυτό σημαίνει ότι εφεξής οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές υπήκοοι και κάτοχοι των απαιτούμενων επισήμων εγγράφων της Δημοκρατίας της Σερβίας θα λογίζονται για όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους ως κοινοτικοί ποδοσφαιριστές».

To Top