ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κολτσίδας: «Τρελά πράγματα να απαγορεύουν τις μεταγραφές στον Άρη»

Ο Γιώργος Κολτσίδας μίλησε για πρώτη φορά από τότε που αποχώρησε από τον Άρη και την θέση του γενικού αρχηγού, αναφέρθηκε στην περίεργη ιστορία με την απαγόρευση των μεταγραφών, την υπόθεση πρόκριση στο κύπελλο και όχι μόνο…

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Ποια είναι η γνώμη σου για τον φετινό Άρη;

Γενικά θα μιλήσουμε. Πέρσι η ομάδα «έκλεισε» μια πετυχημένη χρονιά θα έλεγα εγώ, με μια καλή παρουσία στο πρωτάθλημα, βγήκε Ευρώπη, βέβαια δεν είχαμε καλή πορεία στο Κύπελλο, εκεί ατυχήσαμε και βγήκαμε «εκτός» εκείνη την μαύρη μέρα κόντρα στον Εργοτέλη. Με επιτυχία λοιπόν κατά το ήμισυ κατάφερε να βγει στην Ευρώπη και αν και τα πράγματα έδειχναν πως θα πάνε καλύτερα, για εμένα προσωπικά η μη-πρόκριση μας στο παιχνίδι με την Μόλντε, δεν ήταν το καλύτερο. Βέβαια τώρα αν πάμε στο καθαρά αγωνιστικό και στο τι συνέβη στην ομάδα, μπορούμε να πούμε πολλά αλλά δεν χρειάζεται να σταθούμε εκεί. Έχουμε δύο πράγματα που για εμένα είναι κάπως περίεργα.

Δηλαδή;

Την περσινή χρονιά, ο Άρης όταν αγωνιζόταν με ομάδες που ήταν κατώτερες βαθμολογικά, είχε πολύ καλά αποτελέσματα και εντός και εκτός. Ενώ στα ντέρμπι, κατάφερε να κερδίσει μόνο την ΑΕΚ. Παραδόξως το ακριβώς αντίθετο γίνεται φέτος, δεν ξέρω πως να το εξηγήσω, ίσως δεν δίνουμε την κατάλληλη προσοχή. Άρα παρατηρώ πως πρέπει να βρούμε μια σταθερότητα. Ωστόσο, το καλό είναι πως η ομάδα έχει δυνατότητες, έχει αδικήσει τον εαυτό της και θα μπορούσε πολύ πιο εύκολα να έχει επιτυχίες και να είναι άνετη. Θα πει κανείς βέβαια «Και τώρα δεν είναι;», σίγουρα αλλά θα μπορούσε να βρίσκεται πολύ ψηλότερα.

Άρα θεωρείς ότι μη βάσει το ρόστερ της, θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερους στόχους πέρα από την έξοδο στην Ευρώπη;

Δεν θα μείνω σε αυτό που ακούω συνέχεια σχετικά με το «βάθος». Κρίνω μια ομάδα με βάση τα όσα βλέπω στον αγωνιστικό χώρο ούτε μου αρέσει αυτό που ακούω συνέχεια σχετικά με την κούραση των παικτών. Δεν είναι φρέσκοι, όχι κουρασμένοι. Όταν έχεις δύο τρία ντέρμπι στην σειρά, να το καταλάβω. Όταν όμως είναι ένα παιχνίδι που έχεις την κατοχή της μπάλας και οι αντίπαλοι παίζουν με μοναδικό στόχο να μην δεχτούν γκολ, δεν νομίζω πως παίζει εκεί τόσο μεγάλο ρόλο η κούραση. Στα ματς με απαιτήσεις, η ομάδα βγήκε «καθαρή». Αντιθέτως σε ματς που δεν είχαν μεγάλη απαίτηση, ο Άρης απέτυχε σε αποτελέσματα.

Άρα τι συμβαίνει;

Θέλω να πιστεύω ότι είναι καθαρά στο μυαλό των παικτών και των ανθρώπων της ομάδας. Δεν μπορώ να παραβλέψω βέβαια τον παράγοντα που κάποιος ποδοσφαιριστής έχει παίξει σε όλα τα ματς. Ενδεχομένως και αυτό παίζει τον ρόλο του, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει το πρόβλημα μας. Θα θέλαμε να έχουμε σε όλες τις θέσεις από 2-3 ισάξιους παίκτες, αλλά αυτό είναι δύσκολο. Για να μπορεί ένας παίκτης να είναι σε φόρμα και να παίζει, θα πρέπει να υπάρχει ροή, να αγωνίζεται κάθε Κυριακή. Υπάρχει ποδοσφαιριστής που μπαίνει ως αλλαγή και δεν έχει τον ίδιο ρυθμό.

Περίμενες αυτό που συνέβη με την απαγόρευση των μεταγραφών;

Όχι βέβαια, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι τέτοιο. Τι να κρίνω; Το γεγονός πως ένας παίκτης που πριν 10 χρόνια του χρωστούσαν χρήματα από μια παλιά ΠΑΕ και τώρα έγινε ξαφνικά όλο αυτό; Εμένα μου φαίνεται τρελό..

Άρα το συνδέεις με τα όσα συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ;

Είναι τρελά τα όσα συμβαίνουν και ασχολίαστα πραγματικά. Ξαφνικά ακούς ότι δεν μπορεί ο Άρης να κάνει μεταγραφές για χρέη της παλιάς ΠΑΕ. Δηλαδή μόνο στον Άρη έχει συμβεί αυτό; Και να σας πω ότι δεν βγαίνει και πουθενά όλο αυτό. Τελείωσαν οι μεταγραφές, αυτοί είμαστε και πρέπει προπονητής, παίκτες και διοίκηση να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν προκειμένου να προχωρήσει η ομάδα.

Πως σου φαίνεται φέτος ο Φετφατζίδης; Τι έχει αλλάξει;

Είναι καθαρά δικό του θέμα νομίζω. Σίγουρα έχει παίξει ρόλο και ο προπονητής, δεν είμαι στην ομάδα για να ξέρω. Αλλά ο Γιάννης επειδή τον γνωρίζω κιόλας εκτός του ότι είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και καλό παιδί, θα έλεγα ότι προφανώς αυτός είναι η αιτία που έχει αυτή την απόδοση φέτος. Προφανώς σκέφτηκε κάποια πράγματα, τα έβαλε κάτω και έχει αυτή την εικόνα που έχει τώρα. Μεταξύ μας, με το ταλέντο που έχει και αυτά τα προσόντα γενικώς, πολλές φορές αδικεί τον εαυτό του. Τουλάχιστον πέρσι που τον έζησα, δεν ήταν ο Γιάννης που ξέρω, πρέπει να είναι στην κορυφή.

Θεωρείς πως αυτός ο Άρης, μπορεί να κερδίσει τον Ατρόμητο του Παντελίδη;

Όσο ο Άρης θα είναι σοβαρός και όλοι αντιληφθούν την σοβαρότητα του αγώνα, δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα με τον Ατρόμητο, ούτε μια στο εκατομμύριο. Δεν μπορεί να αντισταθεί ο Ατρόμητος στον Άρη που θα είναι σοβαρός, τα παιδιά θα έχουν το μυαλό στο κεφάλι τους και δεν θα παρασυρθούμε.

Που παρασυρθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα;

Παρασυρόμαστε πολλές φορές. Αν δείτε κάποια παιχνίδια, κάτι γίνεται που δεν μπορώ να εξηγήσω. Π.χ και στον αγώνα με τον Αστέρα, εκεί που όλα δείχνουν πως το ματς είναι δικό μας, ξαφνικά δεχόμαστε γκολ. Χωρίς να μας έχουν πιέσει, χωρίς τίποτα. Όσο τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα και ο στόχος τους είναι να πάρουν την πρόκριση, θα κερδίσουμε.

Ποιο είναι το σχόλιο σου για την διαιτησία;

Θα σας πω το εξής. Κάθε φορά βλέπουμε την κλήρωση για το ποιος διαιτητής θα «σφυρίξει» παιχνίδι μας, γιατί υπάρχει περίπτωση να υπάρξει διαιατητής που θα μας παίξει καλά;

Σε αυτό κάποιοι κατηγορούν και τον Άρη πως δεν υπήρξε αυστηρός με ανακοινώσεις κτλ..

Η διοίκηση πρέπει να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την ομάδα, αυτό είναι δεδομένο. Εγώ δεν ειμαι αυτός που θα πω τι και πως. Μπορεί να κάνει; Δεν ξέρω. Η ανακοίνωση είναι το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις. Το θέμα είναι να πας εκεί που πρέπει να πας και να λάβουν όσοι πρέπει τα μηνύματα σου. Δεν είναι μόνο μια ανακοίνωση και τέλος, δεν θα λυθεί έτσι το πρόβλημα. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος το κάνει αυτό, ασχέτως από τα όσα ακούγονται. Εκείνος ξέρει!

To Top