ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κομβικής σημασίας τα χρήματα από το στοίχημα, πολύτιμο “οξυγόνο” και για τον Άρη

Από πέρσι κρατάει αυτή η… κολόνια των χρημάτων που δικαιωματικά πρέπει να παίρνουν οι ΠΑΕ από το στοίχημα.

Η περσινή σεζόν “έφυγε”, τα χρήματα από το στοίχημα δεν μπήκαν ποτέ και τώρα άνοιξε και πάλι η συζήτηση από επίσημα χείλη.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης από βήματος της Βουλής τόνισε ξανά πως η νέα χρηματοδότηση στο σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, από τη φορολογία των κερδών των παικτών του Στοιχήματος, προγραμματίζεται να δοθεί τον Ιανουάριο. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος μιλώντας στον FLASH 99,4 υπογράμμισε ότι: “από τον Ιανουάριο θα πέσει στο τραπέζι το θέμα των χρημάτων από το στοίχημα για τις ΠΑΕ. Υπολογίζεται ένα πόσο περίπου 1.500.000 ευρώ για κάθε ΠΑΕ”.

Πρόκειται για χρήματα “οξυγόνο” για όλες τις ΠΑΕ και φυσικά για τον Άρη. Όπως σημειώναμε πέρσι τον Φεβρουάριο: “Ο Άρης είναι από τις ΠΑΕ που πιέζουν και μπορεί να θεωρηθεί από τους μπροστάρηδες σε αυτή την υπόθεση, μια και εφόσον δεν έχει αίσιο τέλος η υπόθεση αυτή, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο για τους κιτρινόμαυρους, αλλά και για τις ΠΑΕ που στην συντριπτική τους πλειοψηφία έκαναν (όπως και ο Άρης), τον οικονομικό τους προϋπολογισμό με βάση και τα έσοδα από τα εισιτήρια, αλλά και το ποσοστό από το στοίχημα”!

Παράλληλα, είχαμε σημειώσει ότι: “Οι ΠΑΕ δεν ζητάνε κάποιο δώρο από το Κράτος αλλά το ποσοστό που τους αναλογεί από τα κέρδη των παικτών από το στοίχημα στο οποίο συμμετέχουν (και) οι ομάδες του ποδοσφαίρου”.

Τώρα λοιπόν, άνοιξε και πάλι η συζήτηση. Αναμονή για τις πράξεις.

To Top