ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κομνηνός: “Πιο αναγνωστικό φέτος το μπασκετικό Τσάμπιονς λιγκ”

Ο Πάτρικ Κομνηνός μίλησε για την πρόοδο που έχει σημειώσει το Basketball Champions League, ενώ επεσήμανε πως είναι θετικό για το μπάσκετ πως η Euroleague είναι πετυχημένη.

Στην Πολωνία βρέθηκε αυτή την εβδομάδα ο Πάτρικ Κομνηνός. Ο CEO του Basketball Champions League παρακολούθησε την αναμέτρηση της Ζιελόνα Γκόρα με την Αβελίνο. Ο έμπειρος παράγοντας μίλησε στην ιστοσελίδα των «πράσινων», αναφερόμενος στο επίπεδο της διοργάνωσης, αλλά και στα κομμάτια τα οποία έχουν βελτιώσει οι άνθρωποι της διοργάνωσης κατά τον δεύτερο χρόνο.

Αρχικά, ο Κομνηνός αναφέρθηκε στις κινήσεις που έγιναν μετά το πέρας της πρώτης σεζόν της διοργάνωσης. «Η διοργάνωση συνεχίζει να αναπτύσσεται. Εργαζόμαστε σε πολλά μικρά πράγματα κάθε εβδομάδα, στα οποία μπορούμε να βελτιώσουμε για να πετύχουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ικανοποιήσουμε τους συλλόγους, ώστε να δείχνουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την διοργάνωση».

Όσον αφορά τη φετινή διοργάνωση τόνισε πως «φέτος έχουμε 32 ομάδες. Μετά τις πρώτες αγωνιστικές πολύ λίγες ομάδες είναι αήττητες. Αυτό δείχνει ότι τα παιχνίδια είναι πολύ ανταγωνιστικά. Μειώσαμε τον αριθμό των ομάδων από 40 σε 32. Οι ομάδες είναι λιγότερες, αλλά το επίπεδο πιο ανταγωνιστικό και οι αγώνες σε πιο υψηλό επίπεδο. Επίσης, προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Σχετίζονται με επιχειρησιακά ζητήματα της διοργάνωσης, όπως είναι οι τηλεοπτικές μεταδόσεις, αλλά και το σήμα της διοργάνωσης».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στην Euroleague, αλλά και τη διαμάχη της με την FIBA. «Είναι ξεχωριστή και διαφορετική διοργάνωση η Euroleague. Είναι καλό που υπάρχει μια πετυχημένη Euroleague και είναι επίσης καλό που υπάρχει ένα επιτυχημένο Champions League. Είναι καλό για το μπάσκετ».

To Top