Κομνηνός: «Υπάρχει μεγάλη βελτίωση στην επικοινωνία με την Euroleague»

Αναλυτικά όσα είπε ο Κομνηνός στο καθιερωμένο roundtable με τους δημοσιογράφους την παραμονή του τελικού του Final Four του BCL:

Για τη διοργάνωση στην Μάλαγα: “Μας βοήθησε να δείξουμε το επίπεδο της διοργάνωσης μας, και όχι μόνο, σε μία φανταστική πόλη, σε ένα φανταστικό γήπεδο, μπροστά σε ένα φανταστικό κοινό. Καμία ομάδα του φετινού τελικού έχει κερδίσει ποτέ το BCL, αλλά, επίσης, φέτος, θα στέψουμε και μία νέα χώρα καθώς καμία ομάδα από το Ισραήλ ή τη Γερμανία δεν έχει κατακτήσει ξανά το τρόπαιο. Παρότι αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μεγάλη στεναχώρια στην τοπική κοινωνία για τον αποκλεισμό της Μάλαγα, είμαι σίγουρος ότι το ο τελικός θα έχει τεράστια επιτυχία”.

Για το επίπεδο του φετινού BCL και του Final Four: “Δείχνει το μεγάλο επίπεδο ανταγωνισμού της φετινής σεζόν στο BCL. Ξέραμε εκ των προτέρων ότι φέτος είχαμε την πιο ανταγωνιστική σεζόν στην ιστορία της διοργαώνσης. Στο φάιναλ φορ έφτασαν δύο ομάδες από το Τοπ 5 της ACB, που είναι η πιο ανταγωνιστική της Ευρώπης και μάλιστα ήταν αντίπαλες στον τελικό του Copa del Rey. Επίσης η Βόννη, είναι μία ομάδα με το δικό της σημαντικό success story καθώς βρίσκεται στην κορυφή της γερμανικής λίγκας, ενώ είχαμε και τη Χάποελ, που είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα του Ισραήλ. Οι ημιτελικοί απέδιεξαν αυτό το υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού με μία συνολική διαφορά 3 πόντων και στους δύο αγώνες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό”.

Για τις συζητήσεις με την Euroleague: “Πάντα έχουμε στο μυαλό μας να βρούμε λύσεις για να το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι κοινή άποψη ότι υπάρχει ένα κενό μεταξύ της δημοφιλίας που έχουν οι ομάδες και της εμπορικής αξίας τους, Αυτό μας ενώνει. Καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι και κοιτάμε μία σειρά από θέματα, με ολιστική διάθεση. Όχι αποσπασματικά. Στο μέλλον θα έχουμε μία ξεκάθαρη άποψη και δε θα χρειάζεται να απαντάμε σε φήμες. Υπάρχει μεγάλη βελτίωση στην επικοινωνία. Το γεγονός ότι υπάρχει αβεβαιότητα στο τοπίο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων παίζει ρόλο στην εμπορική αξία των ομάδων και των διοργανώσεων”.

To Top