Κονδύλι ύψους 11 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ: Τι ισχύει με το Στέγαστρο Καλατράβα και τι αλλαγές

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η ΓΓΑ, μέσω του οποίου αναφέρθηκε στην άμεση διάθεση 11 εκατ. ευρώ για έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του ΟΑΚΑ. Η ίδια στάθηκε και στο περίφημο ζήτημα του Στέγαστρου Καλατράβα, αλλά και τις αλλαγές που ετοιμάζονται στο Ολυμπιακό Συγκρότημα.

Αλλαγές ετοιμάζονται στο ΟΑΚΑ, όπως ανέφερε στο σχετικό Δελτίου Τύπου της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Σύμφωνα με αυτό, θα διατεθούν άμεσα 11 εκατ. ευρώ για έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Ολυμπιακού Συγκροτήματος.

Παράλληλα, στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος και για το Στέγαστρο Καλατράβα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση περιμένει την επόμενη Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης του ΤΕΕ.

Αναλυτικά στο σχετικό Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ αναφέρεται ότι:
«Γιάννης Βρούτσης: “Αυτό που κάνουμε, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι κάτι που ο Αθλητισμός μας δεν το έχει ξαναδεί σε επίπεδο πόρων. Η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα το θέμα του Αθλητισμού κι αυτό αποδεικνύεται στην πράξη μέσα από τις αυξημένες χρηματοδοτήσεις, κατά 22 εκατ. ευρώ συνολικά, που χορηγεί το Υπουργείο μας στα εποπτευόμενά Εθνικά Αθλητικά Κέντρα όλης της χώρας”.

Την έκτακτη χρηματοδότηση του ΟΑΚΑ με 11 εκατ. ευρώ, διαθέσιμα εντός Νοεμβρίου, για έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού, αλλά και την αύξηση της ετήσιας επιχορήγησής του κατά 68,36%, ήτοι κατά 3,5 εκατ. ευρώ (8.620.000€ από 5.120.000€), ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, επισκεπτόμενος το Ολυμπιακό μας Συγκρότημα.

Ο Υπουργός συναντήθηκε με τη Διοίκηση, τη Διεύθυνση και τους εργαζομένους του ΟΑΚΑ, τους ευχαρίστησε για τις καθημερινές τους προσπάθειες ώστε να χτυπά δυνατά και εύρυθμα η καρδιά του Αθλητισμού μας και αναφέρθηκε αναλυτικά στην αύξηση των πόρων που τίθενται άμεσα στη διάθεσή τους:

Η έκτακτη χρηματοδότηση των 11 εκατ. ευρώ αφορά, μεταξύ άλλων,

• στην κατασκευή εντός του 2024 του νέου κλειστού πολυδύναμου γυμναστηρίου (7,5 εκατ. ευρώ),

• στον εκσυγχρονισμό του επιστημονικού εξοπλισμού του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) με την προμήθεια έξι σύγχρονων μηχανημάτων (420.000€),

• στις Μελέτες και τα συμπληρωματικά έργα της δημιουργίας τριών Ολυμπιακών Τοίχων Αναρρίχησης (400.000€),

• στη συντήρηση και βελτίωση των ανοικτών εγκαταστάσεων στίβου (Κ1, Κ2) με περίφραξη, αποδυτήρια και τουαλέτες, αλλά και του κλειστού προπονητηρίου, αποκλειστικής χρήσης του ΣΕΓΑΣ, με αναβάθμιση του φωτισμού και του κλιματισμού, μόνωση οροφής και λοιπές επισκευές εντός του προσεχούς διμήνου (200.000€).

Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση της στιβικής εγκατάστασης, καθώς και ο σχετικός διαγωνισμός για την αλλαγή όλων των ταρτάν στίβου στο ΟΑΚΑ, ύψους 5,85 εκατ. ευρώ, που διενεργείται από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται η συμβασιοποίηση του Έργου.

To Top