ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κονιτσιώτη: “Θετική εξέλιξη για τον Άρη ότι η FIFA ζήτησε επιπλέον στοιχεία”

Η Πέννυ Κονιτσιώτη, που έγραψε με τον καλύτερο τρόπο τα διαπιστευτήρια της στην υπόθεση της εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΚ, εξήγησε το γιατί είναι θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η FIFA ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία από τον Άρη, ενώ τοποθετήθηκε και για την υπόθεση συνιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για το ότι η FIFA ζήτησε έξτρα στοιχεία από τον Άρη για την υπόθεση της απαγόρευσης μεταγραφών:

Η εξέλιξη αυτή ήταν σχετικά αναμενόμενη. Εφόσον υποβλήθηκαν όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί από την πλευρά της ΠΑΕ Άρης ήταν μία εξέλιξη αναμενόμενη αλλά σίγουρα θετική. Η FIFA πρέπει να λάβει υπόψιν αυτούς τους ισχυρισμούς και να τους ερευνήσει περαιτέρω, όποια και αν είναι η απόφαση της.

Μένει φυσικά να δούμε πως θα τα κρίνει όλα αυτά, το αν θα αποδεχθεί στην προκειμένη περίπτωση τον διαχωρισμό των νομικών προσωπικοτήτων ή θα θεωρήσει ότι υπάρχει ένα νομικό πρόσωπο. Η όλα διαδικασία αυτή έχει ανοίξει… τους ασκούς του Αιόλου. Ήδη έχω λάβει αρκετά τηλέφωνα από εντολείς μου που θέλουν να διεκδικήσουν τα χρήματα που έχασαν από τέτοιου είδους καταστάσεις.

Για το αν θα επηρεάσει την τελική απόφαση το τι συμβαίνει με την πανδημία:

Σίγουρα η εποχή που ζούμε, το τι συμβαίνει σε ένα επίπεδο και το τι κατευθύνσεις θέλουν να δώσουν επηρεάζει. Είναι κάτι που δεν μπορεί να μην ληφθεί υπόψιν. Πάντα το τι συμβαίνει σε παγκόσμιο και εσωτερικό επίπεδο επηρεάζει.

Το είδαμε και στην υπόθεση του ΠΑΟΚ που το κράτος αποφάσισε να τον προστατεύσει και να τροποποιήσει κάποιους νόμους για να μην έχει σοβαρά προβλήματα. Οπότε ουσιαστικά είναι πιο πολύ πολιτική παρά νομικά.

Για το αν θα είναι πιο χαλαρή η αντιμετώπιση σε ότι αφορά τις αδειοδοτήσεις:

Το έχω ακούσει σε γενικές γραμμές αλλά πρέπει να το δούμε στην πράξη. Είμαστε ακόμη σε ένα στάδιο ζυμώσεων και θα δούμε περισσότερο το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες.

Για την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης:

Η αλήθεια είναι ότι ως τα πραγματικά περιστατικά η γνωμοδότηση της ΕΕΑ ήταν τεκμηριωμένη και για αυτό υπέβαλε αυτά τα γεγονότα σε αυτήν την διάταξη. Στην συνέχεια είδαμε τις αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων τις οποίες φυσικά πρέπει να σεβαστούμε.

Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έπρεπε να χειριστεί καλύτερα την υπόθεση, δεν το έκανε και τώρα κινδυνεύει και με άλλες κυρώσεις. Έχει ήδη προσφύγει ο Ολυμπιακός στο CAS για να εφαρμοστεί η ακριβής διάταξη που υπήρχε κατά την διάπραξη των αδικημάτων που -όπως φαίνεται- έχουν λάβει χώρα.

Είναι ένα γαϊτανάκι που δεν τελειώνει και το μόνο που κάνει είναι να εκθέτει τις ομάδες.

To Top