Κοντά σε διοργάνωση μεγάλου τουρνουά τένις η Ελλάδα!

Η ομοσπονδία τένις με τη συνδρομή της κυβέρνησης, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την ATP – έχοντας ως κεντρικό πρόσωπο τον Τσιτσιπά – για τη διοργάνωση τουρνουά της κατηγορίας 250!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του προέδρου της ομοσπονδίας Σπύρου Ζαννιά και τη συνεργασία του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, γίνεται προσπάθεια «σύμπραξης» Ελλάδας και Βουλγαρίας για το τουρνουά της Σόφιας, που «γεννήθηκε» το 2016 και διεξάγεται τον Φεβρουάριο.

Η σκέψη είναι να διεξάγεται εναλλάξ στις δύο χώρες, δηλαδή είναι πιθανό το 2019 ή το 2020 να δούμε για πρώτη φορά ένα τόσο μεγάλο τενιστικό event στην Αθήνα!

Οι αγώνες, όπως είναι εύκολα κατανοητό, θα γίνουν στο ΟΑΚΑ, όπου υπάρχουν συνολικά 16 γήπεδα τένις. Τα περισσότερα από αυτά χρησιμοποιούνται από συλλόγους και ακαδημίες, ενώ το κεντρικό (χωρητικότητας 8.600 θεατών) αξιοποιείται από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, που νοικιάζει τον χώρο σε ιδιώτες.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο τουρνουά, κάθε χρόνο προσελκύει μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου τένις και είναι χαρακτηριστικό πως φέτος επικεφαλής του ταμπλό ήταν ο Σταν Βαβρίνκα.

Στη διοργάνωση του 2019 (4-10/2) το μεγάλο αστέρι θα είναι, φυσικά, ο δικός μας Στέφανος Τσιτσιπάς, που αναμένεται να αποτελέσει το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας εφόσον τελικά επιτευχθεί ο στόχος της ανάληψης του τουρνουά.

Η διοίκηση της ομοσπονδίας τένις δίνει την προσεχή Δευτέρα συνέντευξη τύπου, όπου θα αναλύσει όλες τις κινήσεις της. Παρών, μάλιστα, θα είναι και ο πρόεδρος της βουλγαρικής ομοσπονδίας Στέφαν Τζβέτκοφ.

Με την «άνοιξη» που βιώνει το τένις στην Ελλάδα, χάρη σε Τσιτσιπά και Σάκκαρη, σίγουρα είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτό το βήμα!

To Top