Κορονοϊός: Για τις 14 Σεπτεμβρίου μετατίθεται το άνοιγμα των σχολείων

Με παράταση μιας εβδομάδας, αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται στη χώρα μας παραμένουν σταθερά σε υψηλά επίπεδα.

Η οριστική απόφαση της κυβέρνησης, θα ληφθεί μετά από εισήγηση των ειδικών την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά ως πιο πιθανή ημερομηνία φαντάζει πλέον η 14η Σεπτεμβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Mega τόνισε ότι με βάση τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων είναι πιθανή.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι αν υπάρξει ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες ημέρες, τότε ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς θα παραμείνει η 7 Σεπτεμβρίου.

«Η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μια εβδομάδα, θα αποφασιστεί την Τρίτη 1 του μήνα, αν θα έχουμε αυτή την παράταση.

Με τα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η σύσκεψη στο Μαξίμου

Σε σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν θέματα συντονισμού ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, υπό τις εξαιρετικές συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού.

Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου από τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών και από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Στη σύσκεψη μετείχαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Κεραμέως: «Όλα είναι έτοιμα»

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην κρατική τηλεόραση επανέλαβε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη Τρίτη και με βάση τα τελευταία επιδημιολογικα δεδομένα.

Πάντως, όπως είπε, ασχέτως της ημερομηνίας έναρξης των μαθημάτων, «όλα είναι έτοιμα», με τα βιβλία στα σχολεία, προσλήψεις αναπληρωτών και προσωπικού καθαρισμού των σχολείων.

To Top