Κορυφαία φετινή επίδοση για Πουλιανίτη -Έγινε… 300αρης ο Τζούστον

Κόντρα στην ομάδα με την οποία έκανε ντεμπούτο στην Basket League και στην οποία αγωνίστηκε και στην περσινή σεζόν, ο Στέλιος Πουλιανίτης σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση του στους πόντους (8) και ισοφάρισε εκείνες των ριμπάουντ (4) και των ασίστ (3).

Απέναντι στην πρώην ομάδα του, τον Άρη, αγωνίστηκε και ο Σακούρ Τζούστον και μέσα από την 31η εμφάνιση του έφτασε και ξεπέρασε τους 300 πόντους στην Basket League.

Ο Αμερικανός ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ περιόδου στις βολές έχοντας 0/3, επίδοση στην οποία έφτασε λίγο μετά ο Κάμερον ΜακΓκριφ της ΑΕΚ και στις προηγούμενες αγωνιστικές ο Νίκος Αρσενόπουλος του Ιωνικού (4η) και ο Θοδωρής Καρράς της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό (5η αγωνιστική).

*Ο Λεωνίδας Κασελάκης επέστρεψε έπειτα από απουσία δύο αγώνων, σημειώνοντας την κορυφαία φετινή επίδοση του σε πόντους (12) και πλησιάζοντας σε ένα ρεκόρ καριέρας. Είχε πέντε ασίστ και έμεινε μία τελική πάσα μακριά από την κορυφαία επίδοση της καριέρας του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο διεθνής φόργουορντ μάλιστα έγινε ο τρίτος παίκτης της φετινής Basket League που είχε 12+ πόντους, 5+ ασίστ και κανένα λάθος. Ανάλογο συνδυασμό είχαν μόνο ο Σακούρ Τζούστον του Περιστερίου bwin κόντρα στην Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό (21π, 5ασ, 0λ.) και ο Σάβιον Φλαγκ στην πρεμιέρα του Λαυρίου Megabolt με τον Προμηθέα (19π, 5ασ, 0λ.).

*Ο Μάρκους Ντένμον έφτασε για πέμπτη συνολικά και τέταρτη συνεχόμενη επίδοση 20+ πόντων σημειώνοντας 23. Μπορεί να μην ήταν τόσο αποτελεσματικός όσο στα προηγούμενα παιχνίδια από το τρίποντο, ωστόσο έχοντας 3/8 μπήκε στην 50άδα των παικτών του Περιστερίου bwin με τα περισσότερα εύστοχα σουτ από την περίμετρο.

Ο Αμερικανός «έπιασε» στα 24 τρίποντα και την 50ή θέση της λίστας τους Τζίμι Άρνολντ και Νίκο Παπανικολόπουλο που έπαιξαν στο Περιστέρι της περιόδου 2009-10. Με τον ρυθμό βέβαια που βάζει τρίποντα –έχει τέσσερα εύστοχα ανά αγώνα- θα φτάσει ψηλά στην ιστορική λίστα των «κυανοκίτρινων».

Οι 23 πόντοι που είχε ο Ντένμον αποτελούν ρεκόρ για το Περιστέρι bwin στους αγώνες με τον Άρη στην Αθήνα από το 2011-12 όταν ο Μπόσκο Γιόβοβιτς σημείωσε επίσης 23.

Ο Αμερικανός σημείωσε 12 από τους 23 πόντους του με απόλυτη ευστοχία από τη γραμμή του φάουλ (12/12). Είναι η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση αφού ο Τζο Γιανγκ είχε 13/13 βολές στο παιχνίδι του Προμηθέα με τον Ιωνικό.

*Το Περιστέρι bwin είναι η μόνη ομάδα που παρουσίασε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων στο ίδιο παιχνίδι ως τώρα και το έκανε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, αφού αυτό έγινε και απέναντι στην Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό.

*Ενδεικτικό της πολυφωνίας που παρουσίασε χθες, πέραν των πόντων, είναι και το γεγονός ότι επτά από τους οχτώ παίκτες του που αγωνίστηκαν είχαν διψήφιο ranking αφού ο Αλέκσα Ραντάνοφ έμεινε στο 0.

To Top