“Κορυφαίος Έλληνας ο Μποχωρίδης, αλλά δεν πρέπει να συγκρίνεται με Διαμαντίδη”

Ο Αλεκσάνταρ Ντζίκιτς ήταν προπονητής του Λευτέρη Μποχωρίδη στο Adidas Eurocamp που έγινε στο Τρεβίζο και μίλησε για τον νεαρό παίκτη και για τα στοιχεία που τον διακρίνουν.

Ο Σέρβος τεχνικός μίλησε στο Onsports και τόνισε πως ο Μποχωρίδης δεν θα πρέπει να συγκρίνεται με τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Αναλυτικά:

– Τι εντυπώσεις σάς άφησε ο Μποχωρίδης στο Adidas Eurocamp του Τρεβίζο, όπου προπονήσατε την ομάδα του;

«Έμεινα πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή του στο Τρεβίζο. Μου αρέσει ο τρόπος που κινείται μέσα και έξω από το παρκέ».

– Θεωρείτε ότι είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης για να παίξει μεγάλο ρόλο στον Παναθηναϊκό του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στα 20 του χρόνια;

«Δεν γνωρίζω τους στόχους του συλλόγου του και τον προπονητή φέτος. Πιστεύω ότι είναι σε μια φάση αναδόμησης και υπογράφοντας έναν κορυφαίο Έλληνα παίκτη είναι ένα μεγάλο συν για αυτούς».

– Έχει ο Μποχωρίδης τις δυνατότητες να γίνει σαν τον Διαμαντίδη στο μέλλον;

«Ο Διαμαντίδης είναι ένας παίκτης που έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού στη θέση του. Είναι ένας απόλυτος all around μπασκετμπολίστας. Πρέπει να καταλάβουμε πόσο ξεχωριστός είναι. Ο τρόπος που καταλαβαίνει το παιχνίδι. Ο τρόπος που θέλει να κερδίζει κάθε νύχτα. Είναι δύσκολο να ισορροπήσεις αυτά τα δεδομένα. Δεν είμαι σίγουρος αν συγκρίνοντας έναν θρύλο και έναν νέο παίκτη βοηθάει το παιδί. Καμία ανάγκη για έξτρα πίεση. Ας τον αφήσουμε να είναι ο εαυτός του».

– Ωστόσο, το στιλ του ποιου μεγάλου παίκτη της Ευρώπης ή του ΝΒΑ σας θυμίζει;

«Λοιπόν. Προφανώς μπορούμε να το συγκρίνουμε με του Διαμαντίδη».

– Ποια είναι τα καλύτερα στοιχεία του παιχνιδιού του Μποχωρίδη;

«Είναι έξυπνος, έχει τον έλεγχο, μη εγωιστής, καταλαβαίνει το μπάσκετ της νίκης και θα είναι καλύτερος με περισσότερη εμπειρία».

– Σε ποιες αδυναμίες πρέπει να δουλέψει κατά τη γνώμη σας;

«Είμαι ένας από τους προπονητές που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει όριο στον έλεγχο της μπάλας και το σουτ -πάντα κάποιος μπορεί να γίνεται καλύτερος- συν του ότι οι σοβαροί παίκτες είναι σοβαροί αθλητές που χρειάζονται δουλειά επίσης».

– Είναι ένας παίκτης του προπονητή ή βάζει και τα δικά του στοιχεία μέσα στα παιχνίδια;

«Ένας καλός προπονητής θα βρει πώς να χρησιμοποιήσει τα δυνατά του σημεία και να κρύψει τις αδυναμίες του».

– Θα λέγατε ότι ένας προπονητής χαίρεται να τον έχει από την άποψη ότι ακούει όλες τις οδηγίες του;

«Αυτό που δεν μου αρέσει σε αυτόν είναι ότι δεν είναι παίκτης μου. Φυσικά, αστειεύομαι. Αλλά μου αρέσει η προπονητική του ικανότητα. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος να μου δινόταν η ευκαιρία να τον βοηθήσω».

– Μπορεί να γίνει ηγέτης ή του αρέσει περισσότερο να παίζει για την ομάδα;

«Είναι ένα πολύ πολύπλοκο θέμα. Δεν είμαι σίγουρος ότι τον ξέρω τόσο καλά για να απαντήσω στην ερώτησή σου. Είναι σίγουρα έτοιμος για να είναι μέλος μιας ομάδας που θέλει να κερδίζει».

– Ποιοι άλλοι Έλληνες νεαροί παίκτες πιστεύετε ότι έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μεγάλα αστέρια στο μέλλον;

«Οι νεαροί παίκτες πρέπει να παίζουν. Μετά από αρκετά χρόνια μπορούμε να μιλήσουμε για το ταλέντο τους».

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Παναθηναϊκό;

«Είμαι Σέρβος από το Βελιγράδι. Είμαι οπαδός της Παρτιζάν και ήμουν σχεδόν 10 χρόνια στον σύλλογο. Οπότε, ο ΠΑΟ είναι η ομάδα του Ζέλικο. Για τους περισσότερους από εμάς. Αυτό σημαίνει ότι είναι δικό μας σωματείο. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για όλα όσα ο ΠΑΟ έδωσε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ στο παρελθόν».

To Top