Κορυφαίος αμυντικός στη Γερμανία ο Γκαβέλ!

Κορυφαίος αμυντικός της Μπουντεσλίγκα αναδείχθηκε ο Αντόν Γκαβέλ. Ο Σλοβάκος γκαρντ που αγωνίστηκε στον Άρη τη σεζόν 2008-09 κατέκτησε το σχετικό βραβείο με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο αφού συγκέντρωσε 95 βαθμούς έναντι 35 του Αμερικανού Τζον Λιτλ.

Ο Γκαβέλ παίζει με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία δυο χρόνια στην Μπάμπεργκ και διεκδικεί ένα ακόμη πρωτάθλημα αφού η ομάδα του αντιμετωπίζει στους τελικούς του γερμανικού πρωταθλήματος (προηγείται με 1-0 στις νίκες).

Πριν από τον πρώτο τελικό όπου η Μπάμπεργκ επικράτησε εύκολα της Ουλμ με 98-72 στην έδρα της, την «Στέχερτ Αρένα» που ήταν κατάμεστη για μια ακόμη φορά (σ.σ. διατέθηκαν 6.800 εισιτήρια και έγινε σολντ άουτ) ο 28χρονος παίκτης παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού και το αφιέρωσε στον προπονητή του και στους συμπαίκτες του. «Ένας από τους λόγους που παίζουμε καλά τα τελευταία χρόνια είναι ο Αντόν. Η δουλειά που κάνει στην άμυνα δεν φαίνεται στην στατιστική», δήλωσε ο Αμερικανός τεχνικός της Μπάμπεργκ, Κρις Φλέμινγκ για τον παίκτη του.

 

To Top