Κορυφαίος προπονητής της Serie A για τέταρτη χρονιά ο Αντόνιο Κόντε

Ο Αντόνιο Κόντε τιμήθηκε με το βραβείο “Panchina d’Oro” για 4η φορά στην καριέρα του, αφού την περασμένη σεζόν οδήγησε την Ίντερ στον πρώτο της τίτλο στη Serie A μετά από 11 χρόνια, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FIGC).

Το “Panchina d’Oro” (“Χρυσός” Πάγκος) απονέμεται στον καλύτερο προπονητή σε κάθε επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Ιταλία, με τον Κόντε να “ισοφαρίζει” τον τεχνικό της Γιουβέντους, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος είναι ο μοναδικός που έχει κερδίσει τόσα βραβεία, όσα και ο Κόντε.

Αλλά ο τελευταίος, που έχει αναλάβει τα ηνία της Τότεναμ, έχει κερδίσει συνολικά έξι βραβεία προπονητικής στην Ιταλία, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ. Πήρε επίσης ένα “Panchina d’Argento” (“Ασημένιος” πάγκος) το 2008/2009 όταν βρισκόταν στο “τιμόνι” της Μπάρι κι ένα ειδικό βραβείο όταν οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του τίτλου της Premier League τη σεζόν 2016/2017.

«Ο Αντόνιο Κόντε άξιζε αυτό το βραβείο γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα μπόρεσε να μεταφέρει τη νοοτροπία του και τη φιλοσοφία του στους παίκτες», δήλωσε ο πρόεδρος του τεχνικού τομέα, Ντεμέτριο Αλμπερτίνι και συνέχισε: «Είχε τη μεγάλη ικανοποίηση να βρει τις δικές του ιδέες στο χώρο».

Ο τελευταίος τίτλος της Ίντερ πριν από τη σεζόν 2020/2021 ήρθε το 2010, όταν έγινε η πρώτη ιταλική ομάδα που κέρδισε το “τρεμπλ” με τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της. Με την κατάκτηση του “Σκουντέτο” της περασμένης σεζόν έδωσε τέλος στην 9χρονη κυριαρχία της Γιουβέντους ως πρωταθλήτρια.

Ο Κόντε, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιό του με την Ίντερ αφότου οδήγησε τον σύλλογο στον τίτλο της περασμένης περιόδου, αντικατέστησε τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο στο “τιμόνι” της Τότεναμ τον Νοέμβριο.

To Top