Κορυφαίος των Βαλκανίων ο Τζόκοβιτς

Ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων για το 2021, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε απ’ όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία της βαλκανικής χερσονήσου.

Στη 2η και την 3η θέση της ψηφοφορίας αναδείχθηκαν δύο πολύ σπουδαίοι Έλληνες αθλητές: ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πρωταθλητής του NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς και MVP των τελικών του 2021 και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος, Μίλτος Τεντόγλου.

Στη 13η θέση ήταν ο Στέφανος Ντούσκος, «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο Τόκιο στην κωπηλασία, στην 15η ο πρωταθλητής του τένις, Στέφανος Τσιτσιπάς και στην 31η η πρωταθλήτρια κολύμβησης Άννα Ντουντουνάκη.

Στην 48η ψηφοφορία για τον καλύτερο Βαλκάνιο αθλητή της χρονιάς, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων (BTA) κι έχει γίνει πλέον ένας απ’ τους σπουδαιότερους δημοσιογραφικούς θεσμούς της βαλκανικής χερσονήσου, ψήφισαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία: BTA (Βουλγαρία), ΑΠΕ-ΜΠΕ (Ελλάδα), AGERPRES (Ρουμανία), Anatolu Agency (Τουρκία), TANJUG (Σερβία), MINA (Μαυροβούνιο), MIA (Β. Μακεδονία), HINA (Κροατία), FENA (Βοσνία & Ερζεγοβίνη) and ATA (Αλβανία).

Ο Τζόκοβιτς συγκέντρωσε 83 ψήφους και κατέκτησε το βραβείο για 7η φορά (επίδοση που αποτελεί ρεκόρ), μετά τις αντίστοιχες πρωτιές του από το 2011 έως το 2015 και το 2019.

Ο Αντετοκούνμπο πήρε συνολικά 56 ψήφους, ενώ ο Τεντόγλου ακολούθησε με 48. Στην 4η θέση αναδείχθηκε η πρωταθλήτρια του τζούντο Ντίστρια Κρασνίκι από το Κόσοβο (32 ψήφοι) και την πεντάδα συμπλήρωσε η Σέρβα πρωταθλήτρια του καράτε Τζοβάνα Πρέκοβιτς (30 ψήφοι).

Η ψηφοφορία είχε ματαιωθεί το 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ έλαβαν ψήφους συνολικά 36 αθλητές. Η πρώτη ψηφοφορία για τον κορυφαίο Βαλκάνιο αθλητή πραγματοποιήθηκε το 1973, με νικήτρια τη Βουλγάρα πρωταθλήτρια των 800μ., Σβέτλα Ζλάτεβα.

To Top