Χωρίς κατηγορία

Κορυφώνεται ο αγώνας του Άρη, παράλληλα με τις ζυμώσεις στην πολιτεία για την ενημερότητα

Το θέμα της φορολογικής ενημερότητας κινείται σε δυο άξονες. Στην προσπάθεια του Άρη, η οποία κορυφώνεται τις επόμενες μέρες και στις ζυμώσεις στην πολοτεία ώστε να δοθεί συνολική λύση στη Σούπερ λίγκα.

Ο Άρης θέλει άμεσα ένα ποσό που αγγίζει τις 350.000 ευρώ. Η κραυγή αγωνίας από τους ανθρώπους της ομάδας και η ανάγκη μέσω των διαρκείας, με την ενεργόποίηση του απλού κόσμου, αλλά και των λεγόμενων “επιφανών” είναι δεδομένα στοιχεία.

Την ίδια ώρα, ο Άρης κινείται σε ένα περιβάλλον, όπου σχεδόν οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών ή και με αποβολή από το πρωτάθλημα (λόγω ελλείψεων στους φακέλους που υπέβαλλαν στην ΕΕΑ). Μόλις πέντε ΠΑΕ έχουν πάρει την άδεια. Έντεκα όχι. Οπότε είναι αυτονόητο πως θα αναζητηθεί μια «κεντρική» λύση προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει Σούπερ λίγκα, ποδοσφαιρικό προϊόν, τηλεθέαση, άρα όλο το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου..

Η νέα ημερομηνία παράτασης που δόθηκε στις ομάδες (μεταξύ των οποίων και ο Άρης) είναι η 21η Αυγούστου και στο διάστημα αυτό θα πρέπει να έχουν καλυφθεί οι ελλείψεις που εμφανίστηκαν στους πρώτους φακέλους που κατατέθηκαν στην Επιτροπή.

Στην Αθήνα έχουν ξεκινήσει διεργασίες και ζυμώσεις, για το ποιος φορέας θα κληθεί να πάρει την ευθύνη να αδειοδοτήσει (έστω προσωρινά) τις ομάδες για να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα το πρωτάθλημα.

Όπως αναφέρεται και σήμερα στον αθλητικό Τύπο: “Η πολιτική ηγεσία σε συνεργασία με την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα, επεξεργάζονται ένα σχέδιο για τις ομάδες που δεν διαθέτουν φορολογική ενημερότητα, αφού δεν πρόλαβε να περάσει από τη Βουλή η τροπολογία για νέα ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ. Από τους πολιτικούς φορείς, προτάθηκε στην ΕΕΑ να χορηγήσει προσωρινά πιστοποιητικά στις ομάδες αυτές, μέχρις ότου ανοίξει ξανά η Βουλή και περάσει η τροπολογία, που θα αφορά την ένταξη των ΠΑΕ στη νέα ρύθμιση και τη νομιμοποίηση της παρουσίας τους στο πρωτάθλημα”.

Σύμφωνα μάλιστα με το  ρεπορτάζ που δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή» το πιθανότερο σενάριο αναφέρει πως η ΕΕΑ δεν θα χορηγήσει πιστοποιητικά στη συνεδρίαση της 21ης Αυγούστου. Έτσι, την κατάσταση θα πάρουν στα χέρια τους η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα, που θα πρέπει να εκδώσουν απόφαση, η οποία θα νομιμοποιεί την προσωρινή συμμετοχή των ομάδων στο πρωτάθλημα, με επίκληση «ειδικών συνθηκών».

Αυτό φυσικά θα συμβεί, μέχρι να συνεδριάσει εκ νέου η Βουλή και να περάσει η τροπολογία που θα αφορά την έκδοση προσωρινών φορολογικών ενημεροτήτων…

Όλα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες μέρες κι επειδή είμαστε στην Ελλάδα, οι εξελίξεις από πλευράς πολιτείας αναμένονται μετά τις 15 Αυγούστου, παράλληλα με τον αγώνα επιβίωσης που κάνει από την πλευρά του ο Άρης.

To Top