Κορωνοϊός: Στα 228 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Καταγράφηκαν 38 νέα

Αύξηση κρουσμάτων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Στα 228 κρούσματα σε όλη τη χώρα. Πέντε ασθενείς διασωληνωμένοι. Συστάσεις για αποφυγή του συνωστισμού στα σούπερ μάρκετ.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Σημαντική άνοδο σημείωσαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 38 νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον σε όλη τη χώρα τα 228 κρούσματα μέχρι στιγμής.

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 22 είναι “ορφανά”, δηλαδή δεν έχουν ταξιδιωτικό υπόβαθρο ή σχέση με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, μέχρι στιγμής, νοσηλεύονται 57 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 5 διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση. Επίσης, 8 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι το 51% των ασθενών είναι άνω των 65 ετών, ενώ τα παιδιά είναι πολύ λίγα και έχουν ήπια συμπτώματα. Επίσης μέχρι σήμερα έχουν γίνει έλεγχοι σε 3400 δείγματα, ενώ συνεχίζεται η αυστηρή ιχνηλάτηση για νέα κρούσματα.

Ο καθηγητής και λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, έκανε έκκληση για ψυχραιμία και ζήτησε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, όπως αυτά που παρατηρούνται στα σούπερ μάρκετ.

To Top