Κορωνοϊός: Φοιτητές Ιατρικής των ελληνικών πανεπιστημίων ζητούν να μπουν στη «μάχη»

Να μπουν στη «μάχη» με τον κορονοϊό ζητούν φοιτητές από τις Ιατρικές Σχολές της χώρας με ανακοινώσεις των φοιτητικών τους συλλόγων.

Με ανακοινώσεις των φοιτητικών τους συλλόγων, τελειόφοιτοι φοιτητές Ιατρικών Σχολών της χώρας ζητούν να ενταχθούν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό που δίνει το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Συγκεκριμένα, με ανακοινώσεις τους απευθύνουν κάλεσμα «σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια στο 4ο, 5ο και 6ο έτος, καθώς και όσους έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα, να συμβάλλουν με οργανωμένο τρόπο, με δεδομένο τις γνώσεις -θεωρητικές και πρακτικές- και την αντίστοιχη περιορισμένη πείρα που έχουν, στον αγώνα που διεξάγεται αυτήν τη στιγμή στα δημόσια νοσοκομεία για την προστασία και την υπεράσπιση της υγείας του λαού».

Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει οι Σύλλογοι Φοιτητών Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκείνος της Ιατρικής Αθήνας, αλλά και οι Σύλλογοι Ιωαννίνων και Κρήτης.
Πρόκειται για πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής, φοιτητικής παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ και δεσμεύεται να καταθέσει το σχετικό ψήφισμα και στους υπόλοιπους Συλλόγους Φοιτητών Ιατρικής της χώρας.

To Top