“Κουβαλάμε το πάθος ενός ολόκληρου λαού”!

Την πίστη του πως οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής θα δώσουν το 100% για τη νίκη κόντρα στην Ιαπωνία, χωρίς να επαναλάβουν τα λάθη της πρεμιέρας με αντίπαλο την Κολομβία, εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν το ματς με την ασιατική ομάδα την Παρασκευή (20/06, 01:00 ώρα Ελλάδας).

Επίσης, όταν ο Πορτογάλος τεχνικός ρωτήθηκε για το επεισόδιο μεταξύ του Γιάννη Μανιάτη και του Γιώργου Τζαβέλλα, απάντησε πως μίλησε με τους δύο παίκτες και το θέμα ανήκει στο παρελθόν. “Έχω εμπιστοσύνη και σήμερα το πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει θέμα. Όταν μου λένε κάτι το πιστεύω”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος:

“Τα βασικά τα έχουμε πει ήδη και θέλω αύριο να γράψουμε ιστορία. Να συγκεντρωθούμε στον αντίπαλο και αυτό είναι το μοναδικό που σκέφτονται οι παίκτες. Ο αντίπαλος είναι αξιοσέβαστος κι έχει τον τον ίδιο στόχο και σκοπό. Θα δούμε τι θα γίνει στον αγώνα αύριο (20/06), ποιος θα παίξει ή όχι. Δεν έχει τόση σημασία όση έχει το ποιος θα κερδίσει.

Είδα το ματς της Ιαπωνίας με την Ακτή και πολλά ματς ακόμη. Έχουμε προετοιμαστεί όπως άλλωστε και όλοι οι προπονητές. Κόντρα στην Ακτή είδα ένα διαφορετικό ματς, με ίδιους παίκτες άλλα διαφορετικό στήσιμο, και το επεσήμανα στους παίκτες. Τους είπα κάποιες λεπτομέρειες για αυτές τις αλλαγές σε σχέση με παιχνίδια του παρελθόντος.

Η βασική διαφορά ήταν στην κατοχή. Εκτός από το ότι δέχθηκαν ένα γκολ γρήγορα, η κατοχή είναι διαφορετική πια ίσως επειδή ήθελαν να κρατήσουν το αποτέλεσμα”.

Για το επεισόδιο μεταξύ Τζαβέλλα και Μανιάτη…

“Όλοι ξέρουν πως βλέπω την κατάσταση. Μίλησα στους δυο παίκτες. Τους μίλησα προσωπικά στον καθένα και όχι στο τηλέφωνο. Μιλήσαμε πολύ και σχημάτισα την εντύπωση ότι το θέμα ανήκει στο παρελθόν. Έχω εμπιστοσύνη και σήμερα το πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει θέμα. Όταν μουν λένε κάτι το πιστεύω”.

Για το αν μια ενδεχόμενη ισοπαλία θα είναι θετικό αποτέλεσμα…

“Δεν έχω την πολυτέλεια να πιστεύω ότι η ισοπαλία δεν είναι καλό αποτέλεσμα αλλά κατεβαίνω με την νοοτροπία ότι θέλουμε να κερδίσουμε, όπως και ο αντίπαλός μας. Θα μας κάνουν δύσκολη την ζωή το ξέρουμε αλλά θα αντεπεξέλθουμε”.

Ερώτηση από το Πορτογάλο δημοσιογράφο για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας…

“Η Πορτογαλία μου αρέσει, αλλά το ενδιαφέρον μου είναι στην Ελλάδα…”.

Για το πόσο ανταγωνιστική είναι η Εθνική…

“Πόσο παραπάνω να γίνει ανταγωνιστική η Ελλάδα; Όταν κερδίζεις το EURO ανοίγει ένας άλλος κύκλος. Έκτοτε είμαστε παρόντες σε όλες τις διοργανώσεις και τώρα μπορούμε να πάμε στους “16” του Μουντιάλ . Σε 48 τόσους αγώνες η Ελλάδα έχει 6 ήττες. Είναι ανταγωνιστική ομάδα, αλλά πάντα πρέπει να εξελίσσεται. Είμαι στην Ελλάδα 13 χρόνια, μιλάμε στην γλώσσα του ποδοσφαίρου και στα ελληνικά”.

Για το δυνατό σημείο της Εθνικής, τα στημένα…

“Οι στημένες φάσεις είναι λύση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Έχουμε παίκτες που μπορούν να σκοράρουν, ίσως ο Τζακερόνι έχει διαβάσει το παιχνίδι μας αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε”.

Ερώτηση γιατί πήγε η ομάδα σε Ιαπωνικό εστιατόριο:

“Είναι το εστιατόριο που πηγαίνω πολύ συχνά στην Ελλάδα. Με την οικογένεια τους φίλους μου τα παιδιά μου. Είναι ωραίο περιβάλλον και σας καλώ να πάτε όταν έρθετε. Το σούσι και το σασίμι είναι φανταστικό, αλλά οι υποστηρικτές μας το επέλεξαν! (Πολύ γέλιο στην αίθουσα)”.

Για την άμυνα της Ελλάδας…

“Το ποδόσφαιρο είναι θέμα συνολικής στρατηγικής, ούτε μόνο άμυνα, ούτε μόνο επίθεση. Η συνολική στρατηγική παίζει ρόλο. Και βέβαια τα ατομικά προσόντα παικτών που βγαίνουν στο γήπεδο. Όταν η στρατηγική επίθεσης-άμυνας είναι ισορροπημένη τότε μπορεί και ένας παίκτης να κάνει την διαφορά με ατομική ενέργεια.

Είμαι προπονητής από το 2010 στην εθνική αλλά από το 1987 έχω μια αρκετά μεγάλη καριέρα. Έχω προπονήσει συλλόγους, εθνικές και προσπαθώ να υπηρετήσω το επάγγελμα μου. Τώρα εκπροσωπούμε μια χώρα, κουβαλάμε το πάθος ενός λαού, έτσι ήρθαμε εδώ. Υπάρχει κέφι, αποφασιστικότητα, εκπροσωπούμε την ελληνική κουλτούρα και τον πολιτισμό”.

Ερώτηση ξανά για το επεισόδιο Μανιάτη-Τζαβέλλα…

“Τα είπαμε για το επεισόδιο. Απάντησαν οι παίκτες. Η απόφαση για την 11άδα εξαρτάται από το πως θα νικήσουμε και όχι από το ο,τι έγινε χθες”.

Για το αν θα κάνει αλλαγές…

“Δεν ξέρω αν χρειάζεται αλλαγές, δεν είμαι πεπεισμένος, μπορεί ναι μπορεί όχι. Τα όσα έγιναν με την Κολομβία οφείλονται στην έλλειψη συγκέντρωσης και δεν επιτρέπεται να επαναληφθούν. Το ποιος θα παίξει δεν έχει σημασία, η συγκέντρωση είναι το κλειδί”.

To Top