Κουγιουμτζίδης: «Στόχος του Άρη είναι πάντα το πρωτάθλημα, να γιγαντωθούν οι ακαδημίες»

Ο Τάσος Κουγιουμτζίδης μίλησε για τις πρώτες του μέρες ως προπονητής του εφηβικού τμήματος μπάσκετ του Άρη, αναφέροντας τους στόχους της ομάδας και όχι μόνο.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8…

Κόουτς επιστρέφετε στην οικογένεια του Άρη μετά από 10 χρόνια…

«Αρχικά να πω ευχαριστώ στη διοίκηση του ΑΣ Άρης για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Ναι, ήμουν συνεργάτης του κόουτς Κυριακού το 2009. Είχαμε μια πολύ δυνατή φουρνιά με σπουδαία ταλέντα, όπως ο Παπανικολάου, ο Μούρτος, ο Χρυσικόπουλος, παιδιά που έπαιξαν Ευρωλίγκα, Εθνική, ΝΒΑ και καταφέραμε στο τέλος να κατακτήσουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ήμουν στους Μαχητές Πεύκων, όπου εκεί ακολουθούσαμε ένα πρόγραμμα ανάδειξης νεαρών παιδιών, όπως το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και τώρα στον Άρη. Ήμουν στο Ανατόλια, στη Γέυφυρα, στο Πευκοχώρι και πέρσι στη ΜΕΝΤ».

Επικοινωνήσατε με τον Δημήτρη Μπουσβάρο, ο οποίος ήταν προπονητής του εφηβικού τα τελευταία χρόνια στον Άρη;

«Ναι, μιλήσαμε και είπαμε αρκετά πράγματα για το τμήμα. Παρέλαβα μια ομάδα πολύ καλή, πολύ αθλητική και δουλεμένη, κάτι που πιστώνεται στον κόουτς Μπουσβάρο για τον οποίο τρέφω μεγάλο σεβασμό. Τώρα γίνεται μια νέα αρχή και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Ποιοι στόχοι υπάρχουν και έχουν τεθεί για φέτος;

«Για τον Άρη υπάρχουν δύο μεγάλοι στόχοι: Η ανάδειξη νεαρών αθλητών που θα στελεχώσουν τη μεγάλη ομάδα και να φτάσουν σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο, όπως είναι η Εθνική και ο πρωταθλητισμός, γιατί τα τμήματα του Άρη πάντα στοχεύουν στην κορυφή. Πάντα για το εφηβικό του Άρη θα είναι στόχος το πρωτάθλημα και για αυτό θα παλέψουμε. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Εξάλλου ο Άρης έχει τη φιλοσοφία του “παίρνω πρωτάθλημα” και “βγάζω νέα παιδιά”».

Πρώτος αγώνας που δώσατε ήταν ένα δυνατό ντέρμπι…

«Είναι ένα από τα φαβορί η ΔΕΚΑ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες (σ.σ. 65-62). Θέλαμε πολύ τη νίκη, τα παιδιά το έδειξαν αυτό μέχρι τέλους και είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια».

Έχετε μιλήσει με τον Σούλη Μαρκόπουλο για τη συνεργασία εφηβικού – ανδρικού;

«Ο κόουτς Μαρκόπουλος είμαι σίγουρος πως θα δώσει βαρύτητα και στα παιδιά που έρχονται από το εφηβικό, όμως αυτή την στιγμή το ανδρικό τμήμα έχει τα δικά του θέματα που προσπαθεί να τα λύσει. Εννοείται πως θα έχουμε επικοινωνία για να υπάρχει μια συνέχεια με το ανδρικό-εφηβικό-παιδικό και παρακάτω».

Κλείνοντας ο 38χρονος προπονητής τόνισε: «Πρέπει να γιγαντωθούν οι ακαδημίες του Άρη. Καλώ όλο τον κόσμο, τους γονείς να έρθουν με τα παιδιά τους στον Άρη. Πρέπει να γίνουν οι ακαδημίες όπως παλιά και ακόμα καλύτερες. Όλες οι μεγάλες ομάδες όπως ο Άρης πρέπει να έχουν τις καλύτερες ακαδημίες. Προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι η στελέχωση και εξέλιξη των ακαδημιών».

To Top