Κουκουλιάς: «Αντιμετωπίζουμε κάτι για πρώτη φορά, πάμε μέρα με τη μέρα»

Ο γιατρός της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Κουκουλιάς μίλησε για τον αθλητισμό την περίοδο του κορωνοϊού

«Βιώνουμε όλοι μας αυτή την κατάσταση με ανησυχία για πολλούς λόγους: προσωπικούς, κοινωνικούς και κατ’ επέκταση για την προστασία κάθε ομάδας. Οι ομάδες αποτελούν μέρος της κοινωνίας και όλοι αυτομάτως σκέφτονται τι μπορεί να συμβεί στο κοντινό τους περιβάλλον, κοινωνικό και οικογενειακό» ανέφερε αρχικά στην ΕΡΤ3 και πρόσθεσε:

«Αντιμετωπίζουμε κάτι για πρώτη φορά, δεν υπάρχει δεδομένο ούτε εμπειρία πάνω σε αυτό, υποθέσεις κάνουμε μόνο και προσπαθούμε να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα».

Συνεχίζοντας είπε: «Εφόσον εντοπιστεί αθλητής θετικός, υπάρχει πρωτόκολλο ανάλογα με την περίπτωση που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Όλες οι ομάδες και τα πρωταθλήματα διέπονται από κάποιους κανονισμούς και ανανεώνονται διαρκώς με βάση τα νέα δεδομένα.

Κάθε εβδομάδα υποχρεωτικά γίνονται έλεγχοι. Στον ΕΣΑΚΕ αν βρεθεί κρούσμα χωρίς συμπτώματα, τότε ο θετικός παίκτης απομονώνεται για μια βδομάδα και επιστρέφει στις υποχρεώσεις της ομάδας εφόσον το νέο του τεστ βγει αρνητικό. Η υπόλοιπη ομάδα τίθεται σε αυξημένη επιτήρηση, δεν κάνει φιλικά και απέχει από κοινωνικές εκδηλώσεις και κάνει προπονήσεις και αγώνες».

To Top