Κουργουκλίεβ: «Θέλω το χρυσό για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι το δεύτερο σπίτι μου» (video)

Ο Ντάουρεν Κουρουγκλίεβ γεννήθηκε στη Ρωσία αλλά ο πόλεμος τον έντυσε στα γαλανόλευκα. Έχει κερδίσει ήδη δύο χρυσά Ευρωπαϊκά μετάλλια με τα χρώματα της Ελλάδας (έχει ακόμα δύο με τη Ρωσία) και είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους αθλητές στην παγκόσμια πάλη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πως ξεκίνησε την πάλη:

«Προέρχομαι από αθλητική οικογένεια. Ο θείος μου είχε συμμετάσχει σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης και τώρα είναι προπονητής στο Καζακστάν. Πάντα τον παρακολουθούσα από μικρός και ήθελα να γίνω σαν αυτόν»

Για το πως γνώρισε την Ελλάδα:

«Είχα έρθει στην Ελλάδα για δύο τουρνουά στην Αρχαία Ολυμπία το 2014 και το 2015, τα οποία και κέρδισα. Είχα προτάσεις και από άλλες χώρες αλλά διάλεξα την Ελλάδα γιατί ήταν στην καρδιά μου από τότε.»

Για τα δύο χρυσά Ευρωπαϊκά με τα γαλανόλευκα:

«Από το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που συμμετείχα με τα χρώματα της Ελλάδας ήμουν πανέτοιμος και ψυχολογικά ώστε να πάρω το χρυσό μετάλλιο και να αποδείξω ότι είμαι ο καλύτερος και άξιζα την μεταγραφή μου.»

Για την ελληνική υπηκοότητα που πήρε και τους Ολυμπιακούς αγώνες:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα την ελληνική υπηκοότητα. Τους ευχαριστώ όλους. Έχω μπροστά μου τώρα τα προολυμπιακά τουρνουά μέσα από τα οποία θα κυνηγήσω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και όταν με το καλό φτάσουμε εκεί νομίζω πως θα καταφέρουμε να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο.»

Για το τι είναι η Ελλάδα για εκείνον:

«Τι είναι η Ελλάδα για εμένα; Είναι το δεύτερο σπίτι μου!»

 

To Top