ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κουσουνάδης: “Έχει προτεραιότητα ο Καρυπίδης, αλλά έχουν ακουσθεί διάφορα και γι άλλους επενδυτές”

Tο μέλος της πενταμελούς επιτροπής για τη δημιουργία της νέας ΠΑΕ Άρης, Ηλίας Κουσουνάδης αναφέρθηκε στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ που θα πρέπει να καλυφθεί μέχρι τις 24 Ιουνίου, αλλά και στο ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλοι επενδυτές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Κουσουνάδη στο “metropolis”:

Για την εξασφάλιση ΑΦΜ: «Είναι ένα από τα βήματα που έπρεπε να γίνουν, γιατί ο νόμος είναι ο 2725/99 και τότε οι τράπεζες άνοιγαν λογαριασμούς και χωρίς ΑΦΜ. Αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο στοιχείο για το άνοιγμα λογαριασμού και είναι ένα καλό βήμα. Δεν είναι το παν όμως».

Για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου: «24 Ιουνίου κλείνει η ΑΜΚ. Ο έφορος έχει δεσμευθεί δημόσια και στη Γενική Συνέλευση ότι ο στόχος είναι να μπουν 1,2 εκατομμύρια. Αυτό ψηφίστηκε και από τα μέλη του Α.Σ.».

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλοι επενδυτές: «Η δουλειά της πενταμελούς είναι να παρακολουθεί τον λογαριασμό, για να δει τις κινήσεις που γίνονται. Πιθανώς να μην είναι μόνο ο έφορος, αλλά μπορεί να υπάρξει και άλλος επενδυτής. Αυτό δεν το αποκλείει η διαδικασία. Έχει μια προτεραιότητα ο κ. Καρυπίδης γιατί δεσμεύθηκε δημόσια και ανέλαβε το βάρος της περασμένης σεζόν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος τρίτος να μπει στη διαδικασία».

Αν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για το παραπάνω ενδεχόμενο: «Δεν έχω πληροφόρηση, απλά το θεωρώ πιθανό ενδεχόμενο. Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν η επιτροπή στην ουσία έχει μπει στη διαδικασία για να βοηθήσει τον κ. Καρυπίδη επειδή το είπε δημόσια. Αυτό δεν είναι σωστό. Η διαδικασία τρέχει για τον οποιονδήποτε. Και από τα μέλη του Α.Σ. μπορεί κάποιος να αποφασίσει από αύριο και μετά, να πει ότι θέλει τον Άρη και να βάλει τα λεφτά. Εγώ το βάζω από επιχειρηματικής άποψης το θέμα. Διευκρινίζουμε στον κόσμο ταυτόχρονα ότι είναι μια ανοιχτή διαδικασία».

Αν πιστεύει ότι μπορεί να κάνουν και άλλοι επιχειρηματίες πρόταση: «Αυτά που λέω είναι ενδεχόμενα, από την άλλη μεριά έχουν ακουστεί διάφορα. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Εμείς είμαστε άνθρωποι των πράξεων. Εγώ είμαι με τον Άρη, δεν έχω προσμονή σε κάποιους συγκεκριμένους. Σίγουρα όμως έχει μια προτεραιότητα ο έφορος γιατί έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Είμαι υποχρεωμένος να αναλύσω όλα τα ενδεχόμενα και όλες τις περιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν. Είναι η δική μου αίσθηση αυτή, όχι της επιτροπής».

Για το ονόματα υποψήφιων επενδυτών που έχουν ακουστεί: «Από τη στιγμή που είναι ανοιχτή η διαδικασία, είπαμε ότι δεν απαγορεύεται κανένας να βάλει τα χρήματά του, εφόσον επιθυμεί να επενδύσει. Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για κάποιον πιθανό επενδυτή που θα ήθελε να επενδύσει».

Η γνώμη του για το ύψος του ποσού: «Αυτό είναι σαν να κρίνουμε την ψήφο των μελών του Α.Σ. Για μένα προσωπικά ο Άρης έπρεπε να κάνει εκατομμύρια. Από εκεί και πέρα, αφού το σώμα ψήφισε για το 1,2 εκατομμύρια και εφόσον δεν υπήρχαν και άλλες προτάσεις, ξεκινάμε από εκεί».

 

To Top