ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κουφογιάννη: “Μπορούμε το διπλό στην Πυλαία”

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Άρη δοκιμάζεται στην 5η αγωνιστική στο κλειστό της Πυλαίας κόντρα στον ΠΑΟΚ, του οποίου έχει επικρατήσει μία φορά φέτος στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας.

Η αθλήτρια των «κίτρινων», Ηρώ Κουφογιάννη, μίλησε για το επερχόμενο ματς, τον προημιτελικό του κυπέλλου, την στήριξη του κόσμου αλλά και την παρουσία της γυναικείας ομάδας στα παιχνίδια του Αυτοκράτορα.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για το ξεκίνημα της ομάδας φέτος: «Μπορούσαμε να πάρουμε και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, από μικρά λάθη το χάσαμε. Οι φιλοδοξίες τις ομάδας είναι ακόμα περισσότερες. Όσο για τα αποτελέσματα, είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένες, θέλουμε και άλλα θετικά αποτελέσματα, τα οποία θεωρώ ότι με την πάροδο του χρόνου θα επιτευχθούν και πιστεύω ότι στον δεύτερο γύρο θα παίξουμε ακόμα καλύτερο μπάσκετ».

Για το τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα: «Είμαστε πολύ νεανική ομάδα, συνεπώς λείπει η εμπειρία από παιχνίδια από πολλές παίκτριες, αλλά είναι πολύ ταλαντούχες. Θεωρώ, πάντως, ότι ίσως πρέπει να πιέσουμε λίγο περισσότερο στην άμυνα που είναι το δυνατό μας στοιχείο. Αν πιέσουμε από την αρχή τα παιχνίδια θεωρώ ότι θα μας έρθουν πολύ καλά αποτελέσματα. Επιθετικά είμαστε δουλεμένες πολύ καλά.

Από εκεί και πέρα, στα εκτός έδρας ματς παίζει ρόλο ότι είσαι μακριά από την έδρα σου, παίζει ρόλο η διαιτησία, παίζουν ρόλο πολλά πράγματα.

Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε αήττητη την έδρα μας, αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό που έχει ξεφύγει και στα εκτός μπορούμε – πιστεύω – να πάρουμε 3-4 παιχνίδια».

Για το παιχνίδι στο γήπεδο της Πυλαίας και το αν ο Άρης μπορεί να πα΄ρει το πρώτο φετινό διπλό: «Γιατί όχι; Θα είναι ένα ντέρμπι με όλη την σημασία της λέξεως. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από κάποιες ήττες που θεωρώ ότι δεν της είχε στο πρόγραμμα του, έκανε και την αλλαγή ξένης και θέλει και αυτός το παιχνίδι. Εμείς, όμως, νικώντας και σε αυτό το ματς, θ΄ ανέβουμε και ψυχολογικά. Μπορούμε να το πάρουμε, αρκεί να είμαστε αρκετά συγκεντρωμένες και να ακούμε τις εντολές του κόουτς».

Για τους στόχους της ομάδας: «Θεωρώ ότι η ομάδα, εάν μπορέσει να παίξει το μπάσκετ που ξέρει, μπορεί να είναι και μέσα στην τετράδα. Να είμαστε υγιείς πάνω από όλα και να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε».

Για τον προημιτελικό κυπέλλου με τον Πανιώνιο: «Έχουμε παίξει με τον Πανιώνιο, τους κερδίσαμε στην παράταση και θεωρώ ότι μας αδικεί το αποτέλεσμα αυτό γιατί μπορούσαμε να κερδίσουμε με μεγαλύτερη διαφορά, αλλά λόγω κάποιον δικών μας λαθών μας στο τέλος μπήκε ξανά ο Πανιώνιος στο παιχνίδι.

Χρωστάμε σε εμάς μια πολύ καλύτερη εμφάνιση ώστε να μην τους δώσουμε το πάτημα να πιστεύουν ότι μπορούν να πάνε στο Final4».

Για την βοήθεια του κόσμου: «Ο κόσμος είναι πάντα ο 6ος παίκτης, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον κόσμο του Άρη, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με το όνομα και την ιστορία του μπάσκετ. Τους θέλουμε σε κάθε παιχνίδι. Μάλιστα, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, η παρουσία των οπαδών μας έδωσε άλλο κίνητρο».

Για τη θέση της, αλλά και τον ρόλο της μέσα στην ομάδα ως εμπειρότερη: «Είμαι το βασικό τεσσάρι της ομάδας. Έπαιζα επί χρόνια στη θέση «5», οπότε είναι σαν μια καινούρια θέση για εμένα που θέλω πάντα να δουλεύω και να γίνομαι καλύτερη.

Προσπαθώ να βοηθάω σε κάθε παιχνίδι με την εμπειρία μου τις παίκτριες και να τις καθοδηγώ με τις δικές μου γνώσεις σε συνδυασμό με τον προπονητή».

Για τις διαφορές μεταξύ του ελληνικού μπάσκετ και αυτού στο εξωτερικό: «Καταρχήν το μπάσκετ στο εξωτερικό δεν θα είχε να ζηλέψει κάτι από το ελληνικό, αν το ελληνικό πρωτάθλημα προβαλλόταν περισσότερο. Ίσως είναι περισσότεροι οι παράγοντες που ασχολούνται στο εξωτερικό οπότε έχουν περισσότερα κίνητρα και περισσότερες διεξόδους».

Για το πόσο εύκολο είναι να ενσωματωθούν σε μια ομάδα Αμερικανίδες: «Είναι δύσκολο, γιατί δεν τις ξέρεις, είναι όμως πιο δύσκολο να πας ξένος σε μια ξένη χώρα. Εμείς έχουμε πολύ καλούς χαρακτήρες, και οι ξένες που ήρθαν έτυχε να είναι πολύ καλά κορίτσια. Νομίζω ότι οποιαδήποτε ξένη και να ερχόταν δεν θα είχε πρόβλημα προσαρμογής, γιατί η ομάδα είναι μια οικογένεια.

Τις έχουμε καθοδηγήσει, τις έχουμε δείξει τι εστί Άρης, τις έχουμε ‘πωρώσει’’, σε κάθε παιχνίδι να παίζουνε για τη νίκη».

Για το ότι η γυναικεία ομάδα παρακολουθεί παιχνίδια του αντρικού τμήματος: «Δεν έχουμε χάσει κανένα εντός από το ανδρικό, παίρνουμε εικόνες, παραστάσεις, η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική, μας αρέσει και το μπάσκετ που παίζει το αντρικό, τώρα που του βγαίνει και το παιχνίδι που θέλει είμαστε εκεί να το στηρίξουμε».

Για το ματς με την Μπάνβιτ: «Το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ,  μου άρεσε πάρα πολύ έτσι όπως παίξανε.  Νομίζω ότι τον πλέι μέικερ της αντίπαλης ομάδας κατάφεραν και τον κλείσανε καλά, τον πιέσανε υπέπεσαν σε πολλά λάθη οι αντίπαλοι και η ομάδα έπαιξε γρήγορο μπάσκετ», για να καταλήξει:

«Θα ήθελα να έρχεται να βλέπει γυναικείο μπάσκετ όλο και περισσότερος κόσμος, και υποσχόμαστε αν όχι θεαματικό μπάσκετ, ωραίο μπάσκετ».

To Top