Κουφός: “Η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Ρεθύμνου”

Η σημερινή νίκη του Άρη επί του Ρεθύμνου ήταν η μεγαλύτερη στην ιστορία του Ρεθύμνου σύμφωνα με τον Στέργιο Κουφό.

Ο προπονητής της κρητικής ομάδας που πέρασε πρόσφατα μια περιπέτεια με την υγεία του και υποβλήθηκε σε επέμβαση, αφιέρωσε το “διπλό” επί των κίτρινων στη γυναίκα του. «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Θεό γιατί με αξίωσε να είμαι παρών στη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Ρεθύμνου.  Μέχρι τώρα είχαμε κερδίσει κάποιες ομάδες στην πορεία μας προς τον τελικό Κυπέλλου αλλά αυτή η νίκη είναι η μεγαλύτερη γιατί σημειώθηκε επί μιας ιστορικής ομάδας. Θα ήθελα να την αφιερώσω στη γυναίκα μου που πέρασε πολλά τον τελευταίο μήνα. Υπάρχει μια φιλοσοφία στην ομάδα μας που δεν μπορεί να εφησυχάσει με τίποτα. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι γυρίσαμε το παιχνίδι παρότι χάναμε με διαφορά 18 πόντων. Κάτι που φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο, στα όρια του αδύνατου απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Α1. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Άρη για τη δουλειά που γίνεται για το καθημερινό πρόγραμμα. Δεν είναι εύκολο να το βρεις αυτό σε μια ομάδα και αυτό κάνει ακόμη πιο μεγάλη τη νίκη μας.  Είχαμε 2/14 τρίποντα αλλά στη συνέχεια είχαμε 5/12 κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Τελειώσαμε τον αγώνα με 10 λάθη, τα λιγότερα από κάθε άλλη φορά. Στο τέλος πήραμε και δυο επιθετικά ριμπάουντ που ήταν το κερασάκι στην τούρτα της εμφάνισης μας για να φτάσουμε στη νίκη. Συγχαρητήρια στον Άρη και θέλω να του ευχηθώ καλή συνέχεια και καλή δύναμη στον Βαγγέλη  ».

Σε ερώτηση αν ήταν εκτός λογικής η απόφαση του Ντούβνιαν να σουτάρει τρίποντο στον αιφνιδιασμό από το να πασάρει στον συμπαίκτη του σε επίθεση δυο εναντίον ενός είπε πως «παράλογο είναι για σας. Για μας στο Ρέθυμνο είναι νόμος στον αιφνιδιασμό. Όταν έχεις το αριθμητικό πλεονέκτημα στον αιφνιδιασμό έχεις ποσοστό πάνω από 75% για το επιθετικό ριμπάουντ. Στη συγκεκριμένη φάση το κέρδος για μας ήταν πως ο Ντούβνιακ ευστόχησε στο τρίποντο».

Ρωτήθηκε αν οι επιθέσεις που ανέλαβε ο Ντούβνιακ ήταν μέρος της τακτικής απάντησε πως «ήταν ξεκάθαρη η επιλογή μας να χτυπήσει ο Ντούβνιακ στα πόδια τον ψηλό που τον μάρκαρε. Είναι ένα από τα δυο παιδιά που είναι εξαιρετικά στο ένας εναντίον ενός. Έχασε ένα σουτ σε τέτοια φάση παρότι πέρασε και πάλι τον αντίπαλο του. Αν δείτε τα παιχνίδια του Ρεθύμνου είναι διαφορετικοί οι πρωταγωνιστές σε κάθε παιχνίδι. Προσπαθούμε να χτυπάμε τον αντίπαλο στα σημεία που είναι ευάλωτος».

To Top