Κούγιας: Γελοίος ο ισχυρισμός για μπουζούκια τη νύχτα του δυστυχήματος (video)

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση του φρικτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, μίλησε στο Action24, ο δικηγόρος πολλών οικογενειών θυμάτων, Αλέξης Κούγιας. Όσον αφορά τη νομική διάσταση της υπόθεσης, ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι αφού πάρουν αντίγραφο της δικογραφίας από την απολογία του σταθμάρχη της Λάρισας, θα καθορίσουν τον βηματισμό τους, από δω και πέρα.

Σε ερώτηση αν θα χρειαστεί να καταθέσουν ή να απολογηθούν και άλλα πρόσωπα εκτός του σταθμάρχη, ο κ. Κούγιας ήταν επιφυλακτικός και αρκέστηκε να πει πως αυτό θα το δείξει η πορεία της ανάκρισης. «Το χειρότερο που έχει να κάνει ένας δικηγόρος που υποστηρίζει την κατηγορία, είναι να κάνει δίκη προθέσεων και να αρχίσει να μοιράζει ευθύνες», τόνισε.

Ερωτηθείς ο κ. Κούγιας αν θεωρεί πως οι συγγενείς των θυμάτων θα νιώσουν την ελάχιστη ικανοποίηση, αν αυτή η υπόθεση διαλευκανθεί, ήταν σαφής: «Πάντοτε έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Αυτή είναι μια εμβληματική υπόθεση, δεν είναι μια τυχαία υπόθεση. Όλοι οι δικηγόροι πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αποφύγουμε παρεμβάσεις του τύπου “είχαν μπουζούκια στο σταθμό εκείνο το βράδυ”. Αυτά είναι γελοία πράγματα και είναι γελοίοι και οι δικηγόροι που τα αναπτύσσουν».

To Top