Κούγιας: “Δεν θα πουλήσω την ΑΕΛ”

Ο Αλέξης Κούγιας μιλησε στη Real News για την απόφασή του να εμπλακεί στη διοίκηση της ομάδας του Ιωνικού Νίκαιας.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και πρόεδρος ανέλαβε ήδη ο δεκαεξάχρονος γιος του, Χρήστος.

■ Πώς προέκυψε το ενδιαφέρον σας για τον Ιωνικό; Αρκετό καιρό πριν, εδώ και περίπου έξι µήνες.

– Μπορεί να το πει και τυχαίο κανείς. Μου είπε ο Φώτης ο πρόεδρος της ομάδας, ότι «δεν έχουμε ιδιοκτήτη και αναζητούμε έναν ηγέτη, αλλιώς θα πάµε στα τοπικά». Του απάντησα πως για να προχωρήσει ένας σύλλογος θέλει κατ’ αρχάς ένα γήπεδο, ένα προπονητικό κέντρο, το κοινό του βεβαίως και προφανώς έναν ιδιοκτήτη µε φορολογική δήλωση. ∆εν περίμενα ότι θα πάω στον Ιωνικό, όμως παρακολουθώντας µε τον γιο µου τη γενική του συνέλευση, στην οποία μαζεύτηκαν πεντακόσιοι άνθρωποι Ιούλιο µήνα, ένιωσα ότι υπάρχει πολλή αγάπη εδώ. Και είπαμε να ξεκινήσουμε.

■ Ποιο είναι το πλάνο και οι στόχοι σας;

-Υπάρχει µια πενταετής σύµβαση µε δική µου εταιρεία. Ο γιος µου πηγαίνει στη Β’ Λυκείου και ασφαλώς δεν θα είναι µόνος του, αλλά θα πλαισιώνεται από διοικούσα επιτροπή. Και εγώ στη Λάρισα δεν µπορώ συνεχώς να είµαι εκεί, όμως έχω άξιους συνεργάτες. Προσλάβαμε προπονητή τον Κώστα Ανυφαντάκη και θα ανακοινώσουμε είκοσι ποδοσφαιριστές. Στόχος µας είναι να ξαναγίνει ο Ιωνικός η δεύτερη ομάδα του Πειραιά. Να οργανωθεί άρτια, να εξελιχθεί και σε µια πενταετία να συγκαταλέγεται στις είκοσι καλύτερες της χώρας. Το κυριότερο, όμως είναι να αρχίσει να αποτελεί πόλο έλξης για τα νέα παιδιά, ως ένας σύλλογος σοβαρός και µε προοπτική για το µέλλον.

■ Με τη Λάρισα τι θα γίνει;

Συνεχίζουμε κανονικά και δυνατά, ποτέ δεν θα πουλήσω τη Λάρισα. Και επιπλέον στην παρούσα φάση επέλεξα να µην έρθει στον Ιωνικό κανείς ποδοσφαιριστής Πλούσιοι δεν είμαστε, αλλά θα δώσουμε τη μάχη µας µε αξιοπρέπεια. Καµιά ομάδα που ανέλαβα δεν πτώχευσε ποτέ.

■ Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε µε αριθμούς για τον Ιωνικό;

Βάση αποτελεί ένα ποσό γύρω στα 200.000 ευρώ, που όμως δεν είναι όλα δικά µου. Προέρχονται από τις συνδρομές για τις ακαδημίες τα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας, τις διαφημιστικές πινακίδες στο γήπεδο, ένα από τα ωραιότερα ποδοσφαιρικά -θα µου επιτρέψετε να πω- γήπεδα στο Λεκανοπέδιο. Αρωγός µας σταθερά θα παραµείνει ο Σπανός, η οικογένεια του οποίου, μαζί µε αυτήν του Κανελλάκη, στήριξε την ομάδα σε χαλεπούς καιρούς, όπως και ο δήµος Νίκαιας, που υποσχέθηκε συμπαράσταση.

To Top