Κούγιας (δικηγόρος Ζαμπέτα): “Κλασική περίπτωση άσχετων, που έμπλεξαν το συναίσθημα χωρίς να αντιληφθούν τις ευθύνες του προέδρου μιας ΠΑΕ”

Θεωρητικά η ποινή που μπορεί να επιβληθεί στους κ.κ. Αθανασιάδη, Ζαμπέτα είναι από πέντε χρόνια έως ισόβια, όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας, νομικός του κ. Ζαμπέτα.

Σε δηλώσεις που έκανε στο “Αθλητικό Μετρόπολις” ο κ. Κούγιας τόνισε πως “με προσέγγισε το οικογενειακό περιβάλλον του κ. Ζαμπέτα και ζήτησα να δω τη δικογραφία. Είναι δεδομένο ότι θα μείνουν μέχρι τη Δευτέρα στο κρατητήριο, γιατί ουσιαστικά πρόκειται για υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων προς το Δημόσιο. Θεωρητικά κινδυνεύουν με 5 χρόνια μέχρι και ισόβια. Θα πρέπει όμως να δω τη δικογραφία για να πούμε περισσότερα. Φυσικά οι δύο τους, δεν παρακράτησαν χρήματα τα οποία καρπώθηκαν, αλλά η ευθύνη τους είναι αντικειμενική. Η ΠΑΕ θα έπρεπε να έχει καταβάλει στην εφορία που ποσό που όφειλε” και πρόσθεσε: “Το πρώτο που πρέπει να πληρώνεις σε μία ΠΑΕ είναι η εφορία και το ΙΚΑ, αλλά δεν το κατάλαβαν ποτέ οι εκάστοτε διοικούντες του Άρη. Αυτή τη στιγμή ο Άρης πληρώνει το ΙΚΑ του Σηφάκη. Για μένα η υπόθεση του κ. Αθανασιάδη και του κ. Ζαμπέτα είναι κλασική περίπτωση «ασχέτων» που έμπλεξαν το συναίσθημα, χωρίς να αντιληφθούν την ευθύνη του να είσαι πρόεδρος μίας ΠΑΕ”.

Ρωτήθηκε για την έκβαση που μπορεί να έχει η υπόθεση και απάντησε ότι “στα ποινικά δικαστήρια δεν δικάζονται χαρτιά και λογαριασμοί, αλλά οι άνθρωποι και οι συμπεριφορές τους. Για την υπόθεση των δύο θα μπορέσω να σας πω περισσότερα όταν θα δω την δικογραφία τους”.

Για την κατάσταση της ΠΑΕ Άρης σχολίασε: «Με εντελώς διαφορετική οπτική ο Άρης θα μπορούσε να βρίσκεται σε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση. Το «μαγαζί» είναι τεράστιο”.

 

To Top