ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Κούγιας: “Η υποκρισία της εκκαθάρισης, ο Άρης και ο Σκόρδας”

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για διάφορα θέματα του ποδοσφαίρου και ανάμεσα στ’ άλλα αναφέρθηκε και στο ζήτηση της εκκαθάρισης και του Άρη.

Όπως είπε στο “Μετρόπολις” για τα θέματα των αδειοδοτήσεων: «Νομολογία υπάρχει όταν εκδίδεται δικαστική απόφαση ή απόφαση μιας επιτροπής. Αυτό είναι μια εσωτερική, ακαδημαϊκή συζήτηση που επί του πρακτέου δεν είναι τίποτα.

Οι οπαδοί του Άρη με εκτιμούν ως δικηγόρο και παρακολουθούν τις τοποθετήσεις μου. Είναι υποκρισία τα τρία χρόνια που θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.

Οι ΠΑΕ δεν είναι συνηθισμένες εταιρείες. Είναι ειδικού σκοπού γιατί γίνονται για να παίξουν ποδόσφαιρο. Οι κοινές εταιρείες όταν πτωχεύουν οικονομικά, λύνονται. Αυτό που προέχει στις ΠΑΕ είναι ο ειδικός σκοπός.

Η εκκαθάριση μπορεί να κρατήσει δέκα χρόνια, δεν μπορεί όμως για δέκα χρόνια να στερηθούν την ομάδα οι οπαδοί. Στον Άρη ο κ. Σκόρδας και οι άλλοι δεν θέλουν να λυθεί η εταιρεία, έχουν κάθε συμφέρον να κρατήσουν την εκκαθάριση για πολλά χρόνια.

Δεν γίνεται η ΕΠΟ να μην δίνει βάση στη γνωμοδότηση του υπουργείο Ανάπτυξης. Όταν δεν είναι δυνατό να διαγράφεται από το ΓΕΜΗ μια ΠΑΕ, τότε θα πρέπει αυτό να γίνεται με απόφαση του υπουργού».

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ κατέθεσε την άποψή του για τη συνάντηση του Κοντονή και υπογράμμισε πως από το φιάσκο βγήκε κερδισμένος ο Βαγγέλης Μαρινάκης. «Είναι δικαιωμένος ο κ. Μαρινάκης γιατί η κυβέρνηση τον αναγνώρισε ως ισάξιο ομιλητή, παρά τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί, και έρχεται μετά η δικαιοσύνη και του λέει να μην συνομιλεί με την κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κούγιας.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δικαιώνεται απόλυτα ο κ. Μαρινάκης, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Νομίζω ότι αυτοί που στο μυαλό τους είχαν κάποια άλλα πράγματα, ατύχησαν. Έχω αποφασίσει, επειδή οι νομικές μου γνώσεις πολλές φορές δεν γίνονται κατανοητές, να μην μιλάω νομικά από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Η κεντρική μου θέση είναι ότι δικαιώνεται ο κ. Μαρινάκης», ανέφερε αρχικά ο Κούγιας.

Για τον λόγο που βγαίνει δικαιωμένος ο Μαρινάκης, ο Κούγιας σημείωσε: «Η δικαιοσύνη είναι η τρίτη εξουσία της δημοκρατίας. Είναι δικαιωμένος ο κ. Μαρινάκης γιατί η κυβέρνηση τον αναγνώρισε ως ισάξιο ομιλητή, παρά τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί, και έρχεται μετά η δικαιοσύνη και του λέει να μην συνομιλεί με την κυβέρνηση. Για τα μάτια του κόσμου είναι οι περιοριστικοί όροι. Από τη στιγμή που πιστεύουν ότι ο κ. Μαρινάκης καθορίζει πράγματα στο ποδόσφαιρο, θα έπρεπε να άρει τους περιοριστικούς όρους η κυβέρνηση. Εγώ είμαι μεγαλομέτοχος στην ΑΕΛ, αλλά δεν είμαι πρόεδρος. Τι αλλάζει; Αυτοί που επιδίωξαν σήμερα να μην πάει ο κ. Μαρινάκης, κοροϊδεύουν τον κόσμο. Αλλά και αυτοί που βάζουν τους περιοριστικούς όρους κοροϊδεύουν τον κόσμο. Αν ήμουν στη θέση του Μαρινάκη θα πήγαινα στη συνάντηση. Αν ήμουν δικηγόρος του θα του έλεγα να πάει και την ίδια στιγμή θα καταργούνταν και οι περιοριστικοί όροι».

Για τους περιοριστικούς όρους στον Μαρινάκη, ο Κούγιας επεσήμανε: «Είναι υποκριτικοί οι περιοριστικοί όροι. Του έβαλαν πρόστιμο 200.000 ευρώ για να τον εκθέσουν. Φαντάζομαι πως δεν μίλησε ο ίδιος ο κ. Ντογιάκος. Διέρρευσε ότι δημοσιογράφοι ενόχλησαν τον κ. Ντογιάκο. Έβαλα τα γέλια οδηγώντας όταν το άκουσα. Είναι πολύ μεγάλη νίκη του κ. Μαρινάκη. Μεγάλη νομική νίκη. Αύριο με αυτήν την αιτιολογία, ότι τον κάλεσε ο υπουργός για να λύσουν τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, θα κάνει αίτηση και θα του άρουν τους περιοριστικούς όρους. Αν δεν το κάνουν αυτό, θα είναι άδικο».

To Top