Κούγιας: “Λάθος η διακοπή! Πιάστε τους νταβατζήδες του ελληνικού ποδοσφαίρου”

Ο δικηγόρος και πρόεδρος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας μίλησε με αφορμή τα γεγονότα της Τούμπας και αναφέρθηκε και στον Άρη.  Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για τον Σαββίδη είπε:

Έχω σχολιάσει, έχω πέσει θύμα του συγκεκριμένου προσώπου όταν ένας ποδοσφαιριστής του έβριζε μάνες και πατεράδες χωρίς να σέβεται και όταν είπα ότι είμαι ιδιοκτήτης έβρισε εμένα και την μάνα μου και έκανα το λάθος να τον φτύσω. Έρχονται στιγμές που τα ξεχνάς και μετράει η προσωπική σου αξιοπρέπεια και όταν σου βρίζουν την μάνα και το κάνει αυτό ένας ποδοσφαιριστής που του δίνεις ψωμί στην Ελλάδα και τον φιλοξενείς με τον καλύτερο τρόπο καταλαβαίνεις ότι χάνεται η ψυχραιμία σου.

Με αυτό ή την αφορμή τότε ο κ. Σαββίδης είχε κάνει μια πολύ υποτιμητική ανακοίνωση για εμένα και εγώ αναγκάστηκα να απαντήσω και δυστυχώς ήμουν προφήτης σε αυτά που συνέβησαν.

Έχω να κάνω και μια αναφορά στον ιστορικό Άρη για τον τρόπο αντιμετώπισης που έκανε η διοίκηση του, που ήρθε ο γιος του τη νύχτα και έπαιζε τον ύμνο του ΠΑΟΚ και να λέει διάφορα δεν ξέρω υπό την επήρεια ποιας κατάστασης τα έκανε αυτά αλλά σε κάθε περίπτωση το θράσος η κακή αγωγή και η έλλειψη παιδείας του συγκεκριμένου προσώπου και η έλλειψη σεβασμού σε έναν ιστορικό σύλλογο όπως ο Άρης που μπορεί να έχει πέσει στα τάρταρα τα τελευταία χρόνια από τις συμπεριφορές κάποιων ανθρώπων αλλά δεν παύει να είναι ο Άρης. Δεν έκανα καταγγελία, την πραγματικότητα κατέγραψα. Μετά την έρευνα που έκανα για την επίθεση εναντίον μου έπρεπε να ξέρει ποιον προσπαθεί να εκθέσει με την έκφραση που είπε.

Την αλήθεια λέω, πως εξαγόρασε την ελληνική ταυτότητα ο Σαββίδης εκείνο που είπα ήταν η πραγματικότητα και μετά την επίθεση που έκανε εναντίον μου, έπρεπε να γνωρίζει ποιος είμαι που υπερασπίζομαι σπουδαίες δίκες.

Για την καταγγελία που δεν έκανε ο Άρης στον Σαββίδη και για την προκλητική συμπεριφορά του:

Η διοίκηση δεν έκανε καταγγελία στα αρμόδια άτομα, είναι αδικήματα ορισμένες πράξεις. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι πριν έρθει στην Ελλάδα ο κύριος Σαββίδης ήταν πρόεδρος των εργαζομένων. Είναι εγκληματικό αυτό, είναι πολιτικάντηδες αποφάσεις για να σώσουμε την πολιτική μας ευθύνη εγώ τι φταίω να μου κόψει το πρωτάθλημα εγώ πως θα πληρώσω τους υπαλλήλους μου.

Για τον Βασιλειάδη είπε:

Ο κ. Βασιλειάδης καλά θα έκανε να δει για την απόφαση που βγήκε τα ξημερώματα και να διερευνήσει πως είχαν εισιτήρια που τα μοίραζαν από τα ξημερώματα. Εγώ έχω μιλήσει γι’αυτήν την απόφαση κόντρα στον νόμο. Έχει καταργηθεί ουσιαστικά η ΕΠΟ και μπορεί να είναι και ένας Αρειανός πρόεδρος. Γιατί ο Γραμμένος είναι Αρειανός.

Εγώ πάντα λέω την αλήθεια και βρίσκομαι υπό διωγμό και τώρα έρχεται ο Βασιλειάδης και λέει κόβω το πρωτάθλημα και δεν τον νοιάζει αν καταρρεύσουν οι εταιρίες, οι οποίες είναι αυτές που κρατάν το πρωτάθλημα. Μέσα από το ποδόσφαιρο οικοδομούν άλλα πράγματα, τέτοια βλέπουμε ποιοι είναι αυτοί που κάνουν το κουμάντο αυτή τη στιγμή.

Για το κράτος είπε:

Αν θέλεις να είσαι κράτος πιάσε αυτούς που είναι νταβατζήδες του ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν μασάω τα λόγια μου. Έχουμε την ιδιοκτησία ιστορικών ομάδων και ήταν να γίνω ιδιοκτήτης του Άρη είχαμε κάνει μια επίσκεψη στα γραφεία του Ντίμη Παπαϊωάννου με κάποιους παλιούς παίκτες όταν του είπα να βάλουμε ένα ποσό ο καθένας μας γιατί έβγαινε στον πλειστηριασμό το Ρύσιο.

Για τις ομάδες είπε:

Η ομάδα δεν είναι ο ιδιοκτήτης ούτε ένας αληταράς που πετάει ένα αντικείμενο. Η ομάδα είναι η ιστορία της, η ιδέα και ο λαός. Εμείς είμαστε διαχειριστές και της ιδέας και των χρημάτων που δίνει ο λαός και αν είσαι καλός μένεις και στην ιστορία του συλλόγου αρά δεν μπορεί να καταδικαστεί. Όποιος έχει την ευθύνη να την πληρώνει αυτός και αντι να υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ να τον εξαναγκάζουν να πουλήσει  τις μετοχές. Η ομάδα είναι ο κόσμος της. Στην ζωή μου δεν μάσησα ποτέ τα λόγια μου, γιατί είμαι κύριος, έχασα από το ποδόσφαιρο και συνεχίζω να χάνω με αυτά που βλέπω. Γιατί να διακοπεί το πρωτάθλημα, χαλάνε το κέφι όλων των Ελλήνων φιλάθλων με πιο δικαίωμα το κάνει αυτό ο υπουργός. Στην πλάτη των καθαρών ομάδων έχουν έρθει αδίστακτοι άνθρωποι για να πετύχουν τους πολιτικούς τους σκοπούς.

Για την συνάντηση με τον Παπαϊωάννου:

Ήταν ο Μπακούρας, ο Βένος, ο Δασηγιέννης ο Κατσιαούνης και τους είπα να βάλουμε από 400.000 ο καθένας ήμασταν 10. Να έχουμε ένα μετοχικό κεφάλαιο από τον ερασιτέχνη όχι να πάρουμε τον Άρη τζάμπα και με 150.000 προϋπολογισμό να αγοράσουμε την ιστορία του. Έβγαινε το Ρύσιο σε πλειστηριασμό τότε να φτιάξουμε στο Ρύσιο ένα ξενοδοχείο για να στεγάσουμε τους παίκτες. Να πάρουμε 3 πούλμαν για τις ακαδημίες και την πρώτη ομάδα και να κάνουμε έργα υποδομής και μετά έφυγαν όλοι.

Για την διακοπή του πρωταθλήματος:

Γιατί να πικραθούν 500.000 και να τρέχουν στα κακοτράχαλα χωριά γιατί ένας είναι κακοποιός και μπήκε στο ποδόσφαιρο για να πάρει άλλα πράγματα και τον ανέχονται. Είναι λάθος η διακοπή.

Με ποιο δικαίωμα να το κάνει αυτό ο Υπουργός και χαλάει το κέφι του κόσμου που κάθε Κυριακή προσδοκεί, είναι κωμικοτραγικά πράγματα αυτά.

Σε ιστορικούς συλλόγους έχουν έρθει αδίστακτοι άνθρωποι και χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο και τη δύναμη που δίνει η μάζα για να πετυχαίνουν επιχειρηματικούς και πολιτικούς σκοπούς.

To Top