Κούγιας: “Μεγάλος στόχος να συμμετέχει ο Νίκος Γκάλης! Θα ήθελα την προεδρία του ΑΣ”!

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε σήμερα στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης, όπου αναφέρθηκε στην κίνηση που ετοιμάζουν αυτός και άλλοι παράγοντες της αρειανής οικογένειας για την επόμενη μέρα του Άρη, αλλά και της τελικής πρότασης που θα γίνει, ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του στην γιορτή για τα 100 χρόνια του Άρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”:
«Μοναδικός κοινός μας στόχος είναι η επόμενη μέρα του Άρη. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν επιδιώκω να είμαι επικεφαλής παρά το ότι κάποιοι το θέλουν λόγω της διαδρομής μου και των όσων γνωρίζω αφού η παρούσα και η επόμενη μέρα του Άρη είναι πρωτίστως νομική».

Για τους ανθρώπους που απαρτίζουν την κίνηση: «Υπάρχει ο Δήμος Δασυγένης, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο Ηλίας Πόπης, ο Λεωνίδας Μπακούρας, ο Γιάννης Βένος ενώ στις συζητήσεις συμμετείχε και ο πρόεδρος ΚΜΑ Παναγιώτης Στεφανίδης. Μας είπε πως είναι μέσα και ο Ντίνος Κούης, θέλουμε να έχουμε συμπαραστάτη τον Λάμπρο Γράντα ενώ μεγάλος μας στόχος είναι να συμμετάσχει και ο Νίκος Γκάλης».

Για την κατηγορία που θα κάνει την επανεκκίνηση ο Άρης: «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την κατηγορία. Αν έχουμε την πιθανότητα να εξαντλήσουμε το νομικό περιθώριο να παραμείνουμε στην Σούπερ Λίγκα θα το κανουμε. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να διαχειριστούμε χρέος που αγγίζει τα 35 εκ. ευρώ και συγχρόνως να μπορούμε να κάνουμε και μεταγραφές. Γιατί το να μείνουμε στη Λίγκα και να έχουμε ρόστερ Γ? Εθνικής δεν βγάζει κάπου. Αν είναι να παίξει η ομάδα στην Φούτμπολ Λιγκ θέλουμε 5-7 εκ. για να εξυπηρετήσουμε τα χρέη συν τα χρήματα που χρειάζονται για να φτιάξουμε μια ομάδα που θα χτυπήσει την άνοδο».

Για την υπόθεση του Πανιωνίου – Πλατανιά: «Δεν είναι προαπαιτούμενο ο ισολογισμός για την αδειοδότηση. Αυτό είναι δουλειά του υπουργείου. Αυτοί που καλλιεργούν ιδιαίτερη αισιοδοξία στο θέμα των ισολογισμών να μην περιμένουν κάτι. Επικοινώνησα με δύο μέλη της ΕΕΑ και δεν ισχύει αυτό που βγαίνει προς τα έξω. Εκείνο που θα μπορούσε να προκύψει είναι με τον έλεγχο που κάνει ο κ. Λακαφώσης να βρεθούν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο πλαστές φορολογικές ή ασφαλιστικές ενημερότητες. Άλλη σανίδα σωτηρίας δεν υπάρχει παρά μόνο να αυξηθούν οι ομάδες που δεν μπορεί να γίνει ποτέ».

Για την παρουσία του στην εκδήλωση των 100 χρόνων και τις αποδοκιμασίες από μικρή μερίδα κόσμου: «Μου έκανε μεγάλη τιμή και ο Παπαγεωργίου και ολόκληρη η επιτροπή που με προσκάλεσε. Μια μικρή ομάδα άρχισε να φωνάζει κάτι χυδαίο, όμως η πλειοψηφία του κόσμου τους αποδοκίμασε».

Για τον κίνδυνο απώλειας των περιουσιακών στοιχείων του Άρη σε περίπτωση πτώχευσης της ΠΑΕ: «Οτιδήποτε αφορά την εταιρική περιουσία και την λειτουργία της εταιρείας την επόμενη μέρα της πτώχευσης πηγαίνουν στους πιστωτές. Πρώτα παίρνει το δημόσιο και μετά οι ιδιώτες. Σε κάθε περίπτωση ο Άρης τα χάνει όλα. Εμείς πρέπει να έχουμε τα χρήματα για να αγοράσουμε το Ρύσιο από το Δημόσιο. Συγχρόνως, επιβάλλεται να δούμε τί θα κάνουμε με τον Ερασιτέχνη που από ότι έχω πληροφορηθεί υπάρχουν τεράστια προβλήματα και κινδυνεύουν και οι περιουσίες των ανθρώπων που διοίκησαν τον ΑΣ».

Για τον Λάμπρο Σκόρδα: «Με στενοχώρησε η απουσία του χθες όπως και αυτή του Γιάννη Ιωαννίδη. Τον Λάμπρο Σκόρδα τον γνώρισα όταν ήρθε απελπισμένος στο γραφείο μου μαζί με τον Γιάννη Δαμιανίδη να σώσει τον Άρη από τον Ζαχουδάνη. Διαπίστωσα τότε ότι ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τον Άρη. Αν διαλυθεί ο Άρης έχει ανοίξει το κουτί της πανδώρας και για αυτόν και για όλα τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται ή ενεπλάκησαν διοικητικά. Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν τα διάφορα πρόσωπα που εμπλέκονται στις ΠΑΕ είναι να διατηρηθεί η εταιρεία».

Για το πόστο που θα προτιμούσε: «Θα ήθελα τον πόστο του προέδρου του ΑΣ με συνεργάτες, φυσικά, κάποιους από τους νυν διοικούντες».

Για τον Super 3: «Χωρίς την γιορτή που μόνο ο Σούπερ 3 κάνει δεν τον θέλεις τον Άρη. Αυτό που γίνεται στο Χαριλάου αυτό σε τραβάει. Δεν γεννήθηκα ούτε μπορώ να γίνω σε πέντε μέρες Αρειανός. Αν αυτή η γιορτή δεν διατηρηθεί σε όποια κατηγορία αγωνιστεί ο Άρης είναι λάθος. Δεν σας κρύβω πως συζητήσαμε και την παρουσία εκπροσώπου του Super 3 στην διοίκηση».

Για το Νίκο Γκάλη: «Θα ήθελα να είμαι Νίκος Γκάλης μόνο για να ζήσω το χθεσινό. Τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξανασυναντήσει ποτέ στην ζωή μου. Θα κάνω τα πάντα για να τον φέρω πάλι κοντά στον Άρη».

Για την πιθανότητα έλευσης ισχυρού επενδυτή στον Άρη: «Μακάρι να συμβεί. Αλλά θα πρέπει να είναι πραγματικά ισχυρός και να έχει καλή πρόθεση. Σημαντικό, επίσης, θα είναι ποιοι θα τον πλαισιώσουν».

To Top