ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούγιας: Τα 30 χτυπήματα στο κεφάλι του Άλκη ήταν θανατηφόρα – Οι κατηγορούμενοι αρνούνται ότι τον σκότωσαν (video)

Για τη δίκη της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας.

Ο δικηγόρος μίλησε για την αγόρευση της εισαγγελέως καθώς και για τον γολγοθά που βιώνει η οικογένεια του αδικοχαμένου 19χρονου.

«Η εισαγγελέας κ. Κλιάμπα είναι η εισαγγελέας που συνέταξε την πρόταση. Η υπόθεση έχει μία πολύ καλή ανακρίτρια, την κ. Ηλιοπούλου που βρέθηκε απέναντι σε 12 συνανθρώπους μας που ενώ είχαν διαπράξει αυτό το έγκλημα κατά του Άλκη, είχαν ήδη προετοιμαστεί πριν εμφανιστούν ενώπιον της με δικηγόρους. Κανείς δεν συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου, άλλοι απολογήθηκαν μετά από 7,9,11 μέρες. ένας παρουσιάστηκε μετά από πολύ καιρό. Η κ. Εισαγγελέας που αγόρευσε χθες, μας ενημέρωσε ότι θα αγορεύσει αρκετές ώρες, αγόρευσε χθες 9 ώρες. Διέκοψε λόγω κοπώσεως των δικηγόρων της υπεράσπισης την δίκη. Έχει ενημερώσει ότι έχει ολοκληρώσει μόνο το 1/3 της αγόρευσής της. Επρόκειτο να αγορεύσω εγώ χθες ως δικηγόρος υποστήριξης κατηγορίας, με ενημέρωσαν ότι δεν θα αγορεύσω ούτε την Πέμπτη. Την Πέμπτη θα συνεχίσει την αγόρευσή της, έχει αλλά 2/3 αγόρευσης η εισαγγελέας. Άλλη μία φορά το έχω συναντήσει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της πο9κνικης δικαιοσύνης είναι οι εισαγγελείς ασκούν υπερβολικές ποινικές διώξεις, προτείνουν υπερβολικά πράγματα, έρχονται μετά τα δικαστήρια και αθωώνουν τους κατηγορουμένους και δημιουργείται μία ανασφάλεια στην Δικαιοσύνη», είπε αρχικά.

«Είναι σημαντικό γιατί αυτή η αγόρευση θα γίνει μέρος των πρακτικών, γιατί όταν είναι γραπτή η δικαστική απόφαση, είναι αυτό το οποίο καθορίζει την έκφραση της δικαιοσύνης και την τύχη των κατηγορουμένων. Οι αγορεύσεις όταν γίνονται προφορικά, δεν καταλαμβάνουν χώρο, δεν μαγνητοφωνούνται. Τα μόνα που μαγνητοφωνούνται σε μία ποινική δίκη είναι τα πρακτικά. Η δίκη του Άλκη έχει διαρκέσει ήδη 5,5 μήνες και τα πρακτικά έχουν μαγνητοφωνηθεί. Δεν μαγνητοφωνούνται ούτε οι απολογίες των κατηγορουμένων ούτε οι αγορεύσεις των δικηγόρων. Όταν υπάρχει μία γραπτή τοποθέτηση με ισχυρισμούς το δικαστήριο πρέπει να απαντήσει. Εάν το δικαστήριο δεν απαντήσει σε νομικούς γραπτούς ισχυρισμούς, τότε η απόφαση είναι άκυρη», συμπλήρωσε κ. Κούγιας σχετικά με τις αποτυπώσεις γραπτώς των αγορεύσεων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας μίλησε για τη στάση των γονιών του Άλκη Καμπανού.

«Μέχρι τώρα έχει αναπτύξει τους ισχυρισμούς της αναλύοντας αυτά που έχουν αναπτύξει οι μάρτυρες και παρ’ ολίγον θύματα εκείνης της νύχτας, τα άλλα 4 παιδιά. Ο Άλκης δεν μπορεί να μιλήσει. Εκεί ήταν οι δράστες, ο Άλκης είχε 30 χτυπήματα, το άλλο παιδί 17 και όλοι λένε ότι κανείς δεν το έκανε. Ο πατέρας του Άλκη έκανε λόγο για «ανορθόδοξο πόλεμο». Οι γονείς του Άλκη είναι άνθρωποι με ποιότητα. Ο πόνος του να μην ξαναδείς το παιδί σου, είναι αβάστακτος. Οι γονείς του Άλκη είναι αξιόλογοι και οι δύο και έχουν υπηρετήσει την κοινωνία. Γι’ αυτό στη δίκη του Άλκη βλέπεις και συγγενείς της Τοπαλούδη. Εκείνο που σε συγκινεί είναι ότι ενώ υπάρχει τέτοια κοινωνική οργή, η αξιοπρέπεια των γονιών του Άλκη είναι μία άλλη ελληνική κοινωνία. Όταν συνέβη το έγκλημα, μου ζήτησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, να παρακαλέσω τους γονείς να κατέβει να τους γνωρίσει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Τα παντζούρια του σπιτιού του Άλκη είναι πλέον κλειστά, υπάρχουν κεριά παντού είναι σαν εκκλησία. Ό,τι είναι να πω, θα το πω στην αγόρευσή μου. Το δικαστήριο σίγουρα θα διακόψει για πολλές μέρες. Όλοι οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι είναι αθώοι. Ένας μόνο εμφανίστηκε στο τέλος της απολογίας του και είπε ότι έριξε μία μαχαιριά και ότι είναι βέβαιος ότι με αυτή τη μαχαιριά έκοψε τη μηριαία αρτηρία, που ήταν μία από τις αιτίες θανάτου. Τα 30 χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα του Άλκη ήταν θανατηφόρα. Το κεφάλι του ήταν πολτοποιημένο από σιδερολοστούς».

Αναφορικά με την κοινωνική διάσταση του εγκλήματος, ο κ. Κούγιας επεσήμανε πως «αυτή η απόφαση δεν αφορά μόνο στους κατηγορουμένους και στις οικογένειές τους. Υπάρχει και δράμα από την άλλη πλευρά. Πλέον δεν πάνε οικογένειες στο γήπεδο γιατί φοβούνται για τη ζωή τους».

To Top