ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούγιας: “Υπεράνθρωπη οικονομικά προσπάθεια από Καρυπίδη, καλύτερος στον τομέα του ο Ζέμπερης, έχει πιθανότητες στο CAS”

Ο γνωστός ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας μίλησε για όλους και για όλα, αναφέρθηκε στον Άρη, στο CAS και τον Θόδωρο Καρυπίδη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για το ενδιαφέρον του για την προεδρεία της Superleague:

Δήλωσα το ενδιαφέρον μου με την υποσημείωση ότι δεν θέλω να μπω σε πλαίσιο αντιπαραθέσεων. Αν θέλουν να αποκτήσει φωνή η σούπερλιγκ και να ακούγεται από την ΕΠΟ μέχρι την Κυβέρνηση, αν θέλουν έναν άνθρωπο που στηρίζει το ποδόσφαιρο και οικονομικά και με άλλους τρόπους και είναι επιτυχημένος σε αυτό που κάνει να προχωρήσουμε. Θέλω να είμαι καθαρός και όχι εξυγιαντής.

Για την δίκη Τοπαλούδη που ολοκληρώθηκε αυτήν την εβδομάδα:

Δεν ήταν δύσκολη εβδομάδα. Ήταν δύσκολοι μήνες. Ξεκινήσαμε 13 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε η υπόθεση χθες. Ήταν μια ηθική ικανοποίηση, και είναι και μία επαγγελματική καταξίωση να με επιλέγουν για αυτές τις δίκες. Μεθαύριο στην Θεσσαλονίκη ξεκινάει η δίκη Γραικού που είμαι επίσης εκεί.

Για την υπόθεση της ΦΙΦΑ:

Ο Άρης έχει την ουσία και έχει χάσει τον τύπο. Ο κ.Καρυπίδης γνωρίζω ότι τις τελευταίες μέρες έκανε μία υπεράνθρωπη προσπάθεια για να εξασφαλίσει τα οικονομικά του Άρη. Κατοικούμε πολύ κοντά στην Αθήνα και το γνωρίζω.

Ο Άρης νομίζω ότι βασιζόμενος στα όσα εμείς στην ΑΕΛ είχαμε πετύχει στην ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ θεώρησε ότι υπάρχει ένα δεδικασμένο, εκεί έγινε το λάθος. Όταν προκύπτει μία απαίτηση ενός ξένου παίκτη ή ενός ξένου προπονητή μας καλεί η ΦΙΦΑ, και κάνουμε παράσταση κανονική.

Όταν προέκυψαν οι υποθέσεις τριών ποδοσφαιριστών μας εγώ παρενέβησα στην ΦΙΦΑ και τους εξήγησα τι συμβαίνει.

Ο Άρης όμως απουσίασε από αυτές τις διαδικασίες και βγήκαν αμετάκλητες αποφάσεις. Όταν βγήκαν αυτές οι αποφάσεις ο Άρης είχε πάλι την ευκαιρία να προσφύγει σε δικαστήριο. Υπήρχαν βέβαια σημαντικά έξοδα από 25 έως 50 χιλιάδες ευρώ, τα οποία όμως αν κερδίσεις την δίκη στα επιστρέφουν.

Ο Άρης και πάλι δεν προσέφυγε. Βγήκαν δύο αμετάκλητες αποφάσεις και πιστεύω ότι νομικά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Για το αν ο Άρης μπορεί να ανατρέψει την απόφαση:

Φοβάμαι ότι δεν θα το πετύχει. Γιατί έτσι η ΦΙΦΑ θα καταργήσει τις επιτροπές της. Είναι σαν ένας Έλληνας πολίτης να δικάζεται ερήμην, να καταδικάζεται σε τρεις βαθμούς και να λέει “μου είπαν να μην πάω στα δικαστήρια”.

Για τον δικηγόρο που έχει επιλέξει ο Άρης:

Τον δικηγόρο που έχει ο Άρης τον κ.Ζέμπερη τον ξέρω από πολύ μικρό, τον είχα ασκούμενο στο γραφείο μου. Είναι ότι καλύτερο σε Έλληνες δικηγόρους για τα θέματα του CAS, τον ίδιο έχω επιλέξει και εγώ. Έχω εμπιστοσύνη στον κ.Ζέμπερη αλλά νομικά οι ελπίδες θεωρώ ότι είναι πολύ λίγες.

Για την θέση του ως Λάρισα:

Θέλω να συμπαρασταθώ στον Άρη και κινδυνεύω να κριθώ από τους οπαδούς μου. Αν ο Άρης δεν βγει Ευρώπη έχουμε την ευκαιρία να πάμε εμείς. Αλλά θέλω οι αγώνες να κρίνονται στα γήπεδα.

Για την υπόθεση Ντουρμισάι:

Στην δεύτερη υπόθεση ο Άρης προσέφυγε σε ένα νόμιμο όργανο. Βγήκε η απόφαση της επιτροπής μεταγραφών και ο Άρης προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο. Εκεί ανώτατοι δικαστές είπαν ότι ο Άρης έχει δίκαιο. Για αυτό η ΦΙΦΑ τιμωρεί και την ΕΠΟ.

Για το αν ο Άρης θα μπορεί να ανανεώσει παίκτες, ακόμη και αν δεν μπορέσει να κάνει μεταγραφές:

Έχει πολλές πιθανότητες να το πετύχει αυτό. Αλλά ο Άρης θα γίνει έρμαιο αυτών των ποδοσφαιριστών. Ο Άρης ανέδειξε τελειωμένους ποδοσφαιριστές αλλά ορισμένοι από αυτές πριν λαλήσει ο αλέκτωρ τρεις φορές έκαναν μεταγραφές όπως ο Βέλεθ. Οι ποδοσφαιριστές πολλές φορές είναι αγνώμονες, οπότε θα ζητήσουν αρκετά χρήματα μαζί με τους μάνατζερ.

Ο Άρης σκεφτείτε ότι θα πρέπει να πληρώσει πιο ακριβά το ρόστερ, με παίκτες μεγαλύτερους χωρίς να έχει τα πολύ σημαντικά έσοδα από τα διαρκείας.

Για τον κόσμο στα γήπεδα:

Και την νέα σεζόν πολύ πιθανό να ξεκινήσουμε χωρίς φιλάθλους. Φοβούνται οι λοιμωξιολόγοι για ένα νέο κύμα.

Εκτός αν κάνουμε δεκτή την πρόταση του ΟΦΗ, σε ένα γήπεδο 20.000 να έχω 5-6 χιλιάδες κόσμο.

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος:

Πάμε σίγουρα για σέντρα. Το πρώτο παιχνίδι θα έχει απόσταση μίας εβδομάδας από το δεύτερο. Δεν υπάρχει σενάριο για ουδέτερες έδρες (Λάρισα, Βόλο κτλ)

Για τον κεντρική διαχείριση:

Θα εξαρτηθεί από το τι θα γίνει στις εκλογές της Superleague. Την φιλοσοφία των ομάδων. Παρότι δεν συμφέρει στην ομάδα μου γιατί είμαστε η έκτη δύναμη του Ελληνικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να δημιουργήσουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα ήταν καλό να υπάρχει κεντρική διαχείριση. Αλλά από την άλλη δεν μπορούμε εμείς να προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις πιο αδύναμες ομάδες και αυτοί να κάνουν αγέλες.

Για την συνιδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης:

Η Ξάνθη κοροϊδεύει τον κόσμο. Βγάλαν από το σάιτ λέει το ξενοδοχείο. Και ο Πιαλόγλου λέει έγινε πρόεδρος, τι να πούμε τώρα.

Μου κάνει εντύπωση που ο Παναιτωλικός ψήφισε κατά της μη αφαίρεσης βαθμών της Ξάνθης.

Για το ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκης αναφέρθηκε στο όνομα του:

Μου είχε ζητήσει να τον βοηθήσω σε μία σειρά ποινικών δικαστηρίων. Έχει πολύ μεγάλα προβλήματα με την επαγγελματική του άποψη. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω τον άνθρωπο, δεν είναι αξιόπιστος.

Μου είχε ζητήσει να αναλάβω τις υποθέσεις του γιατί των κατηγορούν ότι έπαιρνε τα χρήματα των πελατών του, αλλά πραγματικά εγώ αν τον δω στον δρόμο δεν τον γνωρίζω ποιος είναι.

Ίσως να θέλει να είναι ψηλά το όνομα του. Μου κάνει εντύπωση όμως ότι αναφέρθηκε σε εμένα.

Για το ότι μένει κοντά στον Θόδωρο Καρυπίδη:

Προχθές μάλιστα τον είδα να βγαίνει από την εκκλησία με την οικογένεια του και το χάρηκα πολύ.

Είμαι και εγώ ιδιοκτήτης τριών εκκλησιών. Και φέτος λειτούργησα την εκκλησία που κληρονόμησα από τον παππού μου στις 6 Μαϊου με άδεια του μητροπολίτη. Είναι 100 τετραγωνικά εκκλησία και δεν υπήρχε κίνδυνος με τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Φέτος κοινώνησα. Κοινώνησαν κάποια παιδάκια και μετά εγώ.

Η Ελλάδα είναι αυτό, η γλώσσα της, ο πολιτισμός της, η θρησκεία της.

Για την κριτική προς τον Θόδωρο Καρυπίδη:

Πρέπει να δούνε πόσο πονεμένα λεφτά είναι αυτά που βάζει κάποιος που του αρέσει το ποδόσφαιρο. Γιατί τα έχουμε καταργήσει όλα.

Για την κίνηση που είχε κάνει να αγοράσει τον Άρη:

Ήμουν στα γραφεία του Ντίμη Παπαϊωάνου. Ήταν εκεί ο Δασυγέννης, ο Παπαϊωάννου, ο Μπακούρας, ο Γράντας ο Τσαρούχας και είπα το εξής: “Για να μην είμαι μόνος μου, επειδή είστε όλοι ισχυροί. Αφού ξεκινάμε από χαμηλά, να ξεκινήσουμε με μία λογική ότι δεν είμαστε τυχάρπαστοι, να δείξουμε ότι βάζουμε λεφτά. Να αγοράσουμε το Ρύσιο, να αγοράσουμε τρία πούλμαν, να φτιάξουμε το γήπεδο. Και να πάμε στην επαρχία και να πάρουμε ότι ταλέντο υπάρχει”. Ήταν και ο Στεφανίδης εκεί, που θεωρώ ότι τορπίλισε όλη την ιστορία. Περίμενα να κάνουμε την επόμενη συνάντηση, εξαφανίστηκαν όλοι.

Για το Ελληνικό ποδόσφαιρο:

Από το 96′ ο Θωμάς και τα παιδιά του κάνουν κουμάντο. Δεν άλλαξε τίποτα. Άνθρωποι που δεν έχουν κοινωνική παρουσία. Εγώ μάλιστα είπα να είναι υποχρεωτικά ο πρόεδρος κάθε ΕΠΣ απόφοιτος ανώτατης σχολής.

Για τον Γραμμένο:

Είναι ο πλέον αποτυχημένος πρόεδρος μετά την χούντα. Έδιωξε τον κόσμο από τα γήπεδα, εξευτέλισε τις Εθνικές ομάδες και υπάρχουν σκιές για σκάνδαλα.

To Top