ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κούκοτς σε σοκ για τον Σόμπιν: “Γιατί να φεύγουν οι καλοί άνθρωποι;”

Ο ξαφνικός θάνατος του θρυλικού παίκτη της Γιουγκοπλάστικα, αλλά και πρωταθλητή με τον Άρη, εξακολουθεί να είναι μεγάλο θέμα στην Κροατία. Ένας από αυτούς που δηλώνει σκοραρισμένος από την απώλεια του είναι μεγάλος Τόνι Κούκοτς. 

Ο Σόμπιν πέθανε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή. Ήταν 59 ετών…Μεγάλωσε στο κλάμπ του Σπλιτ με το οποίο γνώρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του ’80 όταν κέρδισε δύο φορές τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Μετά από δύο ευρωπαϊκούς τίτλους αποφάσισε να φύγει στο εξωτερικό και έτσι το 1990 υπέγραψε στον ελληνικό Άρη, με τον οποίο κέρδισε το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Ο Τόνι μίλησε και για τον θάνατό του… «Ήταν σαν να είχα ένα κακό προαίσθημα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ και γύρω στις τρεις το πρωί σηκώθηκα και πήγα να κοιτάξω το κινητό μου, όταν είδα ότι είχα λάβει πολλά μηνύματα. Όλοι μου έγραφαν με παρόμοιο τρόπο: «Έχεις ακούσει για τον Σόμπιν;». Σοκαρίστηκα. Μίλησα με τον Ντίνο (Ράτζα), έκλαιγε, είχε δάκρυα στα μάτια… Και μόλις την περασμένη άνοιξη συναντηθήκαμε ο Ντίνο, ο Περάσοβιτς, αυτός κι εγώ. Μιλήσαμε, αστειευτήκαμε, γελάσαμε…», είπε ο Τόνι σε συνέντευξή του στην Slobodna Dalmacija.

«Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί φεύγουν μόνο οι καλοί; Όλα τα άλλα μπαίνουν στην άκρη και το μπάσκετ, αλλά ο Σόμπιν ήταν απλώς μια αντρική ψυχή», πρόσθεσε για να καταλήξει: «Τον ήξερα όταν ήμουν παιδί. Ο Σόμπιν πήγε στο δημοτικό σχολείο στο Zlata Šegvić με την αδερφή μου Sandra. Ήταν τέσσερα χρόνια μεγαλύτεροι»…

To Top