Κούρτιτς: “Λάθος να σκεφτόμαστε τον τελικό, εύκολο να κάνει μια φάση ο Άρης και να κερδίσει”

Οι δηλώσεις του Γιασμίν Κούρτιτς για την πορεία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, το ντέρμπι με τον Άρη αλλά και την αυτοκριτική του Σλοβένου.

Όσα είπε στην κάμερα της Nova:

«Υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης και ενέργειας, σε τέτοιες περιπτώσεις όταν χάσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου στα παιχνίδια μπορεί να μπερδευτεί το μυαλό σου και η δουλειά που πρέπει να κάνεις στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό που έχω πει πολλές φορές, είναι ότι όταν έχουμε επιτυχίες είμαστε όλοι μαζί, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στις δύσκολες στιγμές ώστε να βοηθήσουμε την ομάδα να τις ξεπεράσει».

Πόσο δύσκολο είναι σε αυτή τη φάση της σεζόν οι παίκτες του ΠΑΟΚ να μην σκέφτονται τον τελικό κύπελλο: «Το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε, είναι να σκεφτόμαστε από τώρα τον τελικό κυπέλλου και όχι τα παιχνίδια που απομένουν για τα play off. Όταν έρθει εκείνη η στιγμή θα είμαστε έτοιμοι, μέχρι τότε θα επικεντρωθούμε στα ματς του πρωταθλήματος».

Για το ντέρμπι με τον Άρη: «Περιμένω να βγάλουμε αντίδραση και χαρακτήρα, διορθώνοντας τα λάθη που κάναμε στα προηγούμενα ματς, ξεκινώντας πρώτα από εμένα. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτά που κάνω δεν είναι αρκετά, οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε, να παλέψουμε και να τρέξουμε ώστε να πάρουμε τη νίκη, γιατί σε τέτοια ματς πρέπει να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που έχεις, γιατί είναι πολύ εύκολο για τον αντίπαλο να σου κάνει μία φάση και να κερδίσει, είναι κάτι που έχουμε βιώσει και στον ΠΑΟΚ φέτος».

Για το γεγονός ότι είναι κοντά στο να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της σεζόν και αν το σκέφτεται:

«Δεν έχει μπει ποτέ στο μυαλό μου, δεν κοιτάω να βγω πρώτος σκόρερ ή να σκοράρω τα περισσότερα γκολ σε σχέση με τους άλλους, στο τέλος της ημέρας η θέση μου είναι αμυντικό χαφ, δεν είναι τα γκολ η πρώτη μου προτεραιότητα, προφανώς και είμαι ικανοποιημένος από τα όσα έχω πετύχει, δεν είμαι ικανοποιημένος όμως από τα όσα έχουν γίνει και έχω κάνει τον τελευταίο μήνα, δεν ψάχνω άλλοθι για το γεγονός ότι είχαμε πολλά παιχνίδια ή κάτι σχετικό, ξέρω ότι δεν έπαιξα όσο θα ήθελα.

Πλέον μένουν τέσσερα ματς στα οποία πρέπει να δώσουμε τα πάντα προκειμένου να κλείσουμε τη σεζόν με θετικό πρόσημο».

To Top