Κρίμα, αλλά δεν πείσατε ούτε τώρα κύριε Κάκο! Kρύφθηκε πίσω από τον κανονισμό και ομολόγησε κυνικά: “Δεν θα άλλαζα την απόφασή μου”

Ο Τάσος Κάκος μίλησε για πρώτη φορά μετά το παιχνίδι της Κυριακής για την επίμαχη φάση της αποβολής του Νταβίντ Αγκάνθο. Έβαλε μια συγκεκριμένη “κασέτα”, αλλά δεν έπεισε ούτε με τα λόγια του, όπως δεν έπεισε και με την επίδειξη υπερβάλλοντα ζήλου και τυπολατρίας στον αγώνα Άρης-ΑΕΚ.

Ο Κερκυραίος διαιτητής μίλησε στην εκπομπή “Derby” του “Μακεδονία TV”, αλλά “κρύφθηκε” πίσω από τον κανονισμό. Δεν είπε τίποτα για το οφσάιντ γκολ, αλλά και τα όσα σφύριξε σε βάρος των κίτρινων, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αγωνιστούν στην Κέρκυρα, την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, χωρίς δυο βασικά στελέχη (Αγκάνθο, Πουλίδο).

“Δυστυχώς έθιξαν το πιο ευαίσθητο σημείο μου, αυτό της ανθρωπιάς… Δεν μπορώ να το διανοηθώ αυτό. Έχω δυο γιους στην ηλικία του Άγγελου, κι όπως κάθε πατέρας “πάγωσα” στην είδηση του θανάτου. Αλλά δεν μπορεί να με κατηγορούν γιατί εφάρμοσα τον κανονισμό” είπε αρχικά ο Κάκος…

Σε άλλο σημείο ισχυρίστηκε με επιμονή: “Δεν τιμώρησα το μήνυμα στην φανέλα του παίκτη. Αν είναι δυνατόν. Εκεί εφάρμοσα μόνο τον κανονισμό και το δίκιο. Υπήρχε παράβαση και τιμωρία. Αν έπαιζε ο αντίπαλος με παίκτη παραπάνω, δεν θα υπήρχε μεροληψία υπέρ μιας ομάδας; Αν ήταν η πρώτη κίτρινη κάρτα δεν θα γινόταν καμία συζήτηση. Τελικά με κατηγορούν γιατί δεν σεβάστηκα την μνήμη του παιδιού ή γιατί ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες”;

Έδειξε, μάλιστα, ότι δεν το μετάνιωσε ή ότι έκανε δεύτερες σκέψεις. Ήταν σε πλήρη συνείδηση με άλλα λόγια, αφού σε άλλο σημείο τόνισε ότι: “Δε θα άλλαζα την απόφαση μου. Πρέπει να τηρούμε το δίκαιο. Αυτό ήταν το δίκαιο. Αν δεν είχα πάρει αυτή την απόφαση, θα είχα μεροληπτήσει προς όφελος μιας ομάδας και θα αντιμετώπιζα κίνδυνο τιμωρίας από την ΚΕΔ”.

Σε καμία περίπτωση δεν έπεισε ο Κάκος. Επέμενε και στη συνέχεια ότι τήρησε τον κανονισμό και το δίκιο, εξήγησε τι λέει ο σχετικός κανονισμός, κατηγόρησε (!) τον Αγκάνθο γιατί δεν τον ήξερε και προσπαθώντας να… εξωραΐσει την εικόνα του θυμήθηκε άλλες πράξεις ανθρωπιάς που είχε κάνει.

Δυστυχώς, όμως, δεν έπεισε. Για ποια εφαρμογή κανονισμών μιλάμε σε αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο; Ας εφάρμοζε και τους κανονισμούς στην φάση του καραμπινάτου οφσάιντ-γκολ με το οποίος η ΑΕΚ ισοφάρισε. Εκεί δεν πρέπει να υπάρχει εφαρμογή των κανονισμών;

Ο Κάκος δεν έπεισε. Γιατί πολύ απλά η ανθρωπιά, το πένθος, ο πόνος για την απώλεια ενός παιδιού, μπαίνουν πολύ πιο ψηλά, από το αν μια φανέλα σηκώθηκε 5 ή 10 πόντους πάνω από το λαιμό, ενός ποδοσφαιριστή που πανηγυρίζει, μάλιστα, ένα γκολ-“μισή χρονιά”! Κι αυτό έπρεπε να το ξέρει ως ο “καλύτερος Έλληνας διαιτητής”.

Ολοκληρώνοντας, ο Τάσος Κάκος επεσήμανε: «Και σήμερα να γινόταν αυτός ο αγώνας, οι παίκτες πάλι εμένα θα ήθελαν να διαιτητεύσω. Ήμουν αθλητής και συνεχίζω να είμαι αθλητής. Οπότε έχω το πνεύμα του αθλητισμού. Είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά μου. Είμαι όσο αυστηρός πρέπει με τους παίκτες».

Την επόμενη φορά, πάντως, μπορεί να ρωτήσει τον διαιτητή που σφύριξε τον αγώνα Κ17 ΠΑΟΚ-Πανθρακικού. Τουλάχιστον εκείνος δεν εφάρμοσε τον κανονισμό αφήνοντας τον 17χρονο Πόζογλου να σηκώσει τη φανέλα του στην μνήμη του αδικοχαμένου Άγγελου.

To Top