ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κρίμα κι άδικο! Πικρός αποκλεισμός στη «ρουλέτα» των πέναλτι για τον Άρη!

Κρίμα κι άδικο! Πικρός αποκλεισμός από τον επόμενο γύρο των πλέι οφ του Conference League στη «ρουλέτα» των πέναλτι για τον Άρη! H κιτρινόμαυρη ομάδα προηγήθηκε στο 39′ με τον Τζούρασεκ εναντίον της Ντινάμο Κιέβου, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί, καθώς οι Ουκρανοί ανέτρεψαν το σκορ (45′ Βολόσιν, 85′ Καραβάγιεφ), πήραν την νίκη με σκορ 2-1 στην κανονική διάρκεια, σκορ που δεν άλλαξε μετά από την ημίωρη παράταση και προκρίθηκαν στα πέναλτι με 6-5, όπου αστόχησαν οι Μενέντες και Οντουμπάτζιο. Aπό το 106′ με δέκα παίκτες ο Αρης λόγω της επιπόλαιας αποβολής του Πάβισιτς.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν κλασικές ευκαιρίες (όπως και στο Κλεάνθης Βικελίδης) να “τελειώσουν” την πρόκριση με τους Μενέντες, Πάβιτσιτς -Μοντόγια σε διπλή ευκαιρία και Φαμπιάνο στην παράταση, όμως τελικά οδηγήθηκαν στην ψυχρή διαδικασία των πέναλτι…

Ο Άρης αδίκησε… διπλά τον εαυτό του και στη Θεσσαλονίκη και στο Βουκουρέστι κι έχασε την χρυσή ευκαιρία να συνεχίσει το Ευρωπαϊκό ταξίδι στα πλέι οφ.

Συγκλονιστική η παρουσία των φιλάθλων του Άρη που κατέθεσαν την… ψυχή τους στο ουδέτερο γήπεδο της Ραπίντ Βουκουρεστίου.

ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΝ ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗ ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΟΙ

Ο Τόλης Τερζής δεν προέβη σε αλλαγές παικτών σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Ντιναμό με εξαίρεση τη θέση του τερματοφύλακα, καθώς ο Κουέστα έμεινε στον πάγκο λόγω του τραυματισμού του και τη θέση του πήρε ο Λευτέρης Χουτεσιώτης. Κατά τα υπόλοιπα 10/11, στην άμυνα οι Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζιο, Φεράρι. Στη μεσαία γραμμή οι Ζουλ, Τζούρασεκ και μπροστά τους ο Νταρίντα, ενώ στην γραμμή κρούσης του Άρη οι Κάρλσον, Πάλμα και στην κορυφή ο Μορόν.

ΚΑΚΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΩΡΟ 

Το πρώτο ημίωρο στο παιχνίδι κύλησε χωρίς ιδιαίτερη φάση για κάποια από τις δύο ομάδες. Η Ντιναμό είχε την κατοχή αλλά χωρίς να καταφέρει να απειλήσει την εστία του Χουτεσιώτη, ενώ οι κιτρινόμαυροι πρόσεχαν περισσότερο την άμυνά τους, χωρίς να δημιουργήσουν κάποια φάση στην επίθεση, εκτός από δύο μακρινά σουτ του Μορόν, τα οποία όμως δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα των Ουκρανών.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ο ΑΡΗΣ

Στο 39′ στην πρώτη του ουσιαστικά απειλή ο Άρης προηγήθηκε με πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια και γκολ του Τζούρασεκ. Ο Κάρλσον άλλαξε ωραία το παιχνίδι στον Πάλμα που ήταν στα αριστερά και ο Ονδούριος έβγαλε πολύ ωραία σέντρα στον αφύλακτο Τζούρασεκ, ο οποίος με κοντινό σουτ δεν αστόχησε, δίνοντας το προβάδισμα στους κιτρινόμαυρους.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΣΕ ΝΕΚΡΟ ΧΡΟΝΟ Η ΝΤΙΝΑΜΟ

Η χαρά των παικτών του Άρη δεν κράτησε για πολύ, καθώς ακριβώς πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, η άμυνα των κιτρινόμαυρων αδράνησε, ο Σίντορτσουκ έβγαλε μια εξαιρετική πάσα δίνοντας λόμπα στην μπάλα και ο Βολόσιν με κεφαλιά «κρέμασε» τον Χουτεσιώτη για το 1-1.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΚΑΡΛΣΟΝ

Το ματς στο δεύτερο μέρος είχε πιο γρήγορο ρυθμό σε σχέση με το πρώτο μέρος. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε από τον Άρη με τον Κάρλσον να έχει μοναδική στιγμή στο 56′ για να ξαναδώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Φανταστική ενέργεια με ποδιά από τον Φεράρι από αριστερά, έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στο δεύτερο δοκάρι στον Κάρλσον, που δεν κατάφερε να βρει την μπάλα με προβολή από κοντά!

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Στο 85′ η Ντιναμό Κιέβου έκανε την ανατροπή στο σκορ. Μετά από βαθιά σέντρα από τα αριστερά, ο Καραβάεφ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Φεράρι και βγήκε στην πλάτη του. Έπιασε το σουτ στην κίνηση και νίκησε τον Χουτεσιώτη, κάνοντας το 2-1.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΛΑΖΑΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Ο Άρης εμφανίστηκε πιο φρέσκος στο πρώτο μέρος της παράτασης, όμως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στις 2-3 καλές φάσεις που δημιούργησε. Πρώτα με Φεράρι και Μοντόγια να μην μπορούν να στειλουν την μπάλα στα δίχτυα και στην συνέχεια με τον Λάζαρο να εκτελεί φάουλ δίπλα απο τα δοκάρια του Μπούσκαν

ΜΕ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ Ο ΑΡΗΣ 

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης ο Άρης έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πάβιτσιτς στο 106′. Παρόλα αυτά οι κιτρινόμαυροι δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια και είχαν δύο κλασικές ευκαιρίες πρώτα με τον Μενέντες που αστόχησε σε τετ α τετ και στη συνέχεια με τον Φαμπιάνο που έπιασε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα της Ντιναμό να αποκρούει ενστικτωδώς.

ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Ντινάμο πήρε την πρόκριση με 6-5 καθώς ευστόχησαν στις εκτελέσεις οι Μπράζκχο, Αντριγέφσκι, Ντιαλό, Μπενίτο, Ντίατσουκ, Ντούμπιντσακ, αστόχησε ο Πάρις και για τον Άρη οι Φαμπιάνο, Ρουπ, Φεράρι, Χριστοδουλόπουλος, Θαμόρα, αστόχησε ο Μενέντες όπως και ο Οντουμπάτζο ο οποίος αστόχησε απελπιστικά στο τελευταίο πέναλτι.

Οι συνθέσεις:

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Λουτσέσκου): Μπούστσαν, Ντούμπιντσακ, Ντιάτσουκ, Σιρότα, Τίμτσουκ (Καραβάεφ 72′), Σίντορσουκ (Αντριέφσκι 72′), Σαπαρένκο (Μπράζκο 72′), Μπουγιάλσκι, Βολόσιν (Ντιαλό 82′), Γιαρμολένκο (Πάρις 105′), Βάνατ (Μπενίτο 105′).

ΑΡΗΣ (Τερζής): Χουτεσιώτης, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Ζουλ (Σαμόρα 105′), Τζούρασεκ (59′), Νταρίντα (Πάβισιτς 75′), Κάρλσον (Μενέντες 59′), Πάλμα (Ματαρίτα 82′), Μορόν (Χριστοδουλόπουλος 82′)

Διαιτητής: Σεμπαστιάν Γκίσαμερ

Βοηθοί: Ρίντελ και Σράινερ

4ος Διαιτητής: Άλτμαν

To Top