Κρίσιμη ημέρα για το θέμα της εφορίας!

Σε λίγες ώρες, σήμερα το πρωί, αναμένεται να λυθεί οριστικά το θέμα της εφορίας στο μπάσκετ του Άρη. Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ, Θανάσης Τζεβελέκης θα πάει στα γραφεία της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, θα καταβάλει το ποσό των 350.000 ευρώ και η οφειλή της ΚΑΕ θα μπει σε ρύθμιση μηνιαίων δόσεων.

Η καταληκτική ημερομηνία για να ρυθμιστεί η οφειλή στην εφορία είναι η σημερινή. Ο Θανάσης Τζεβελέκης πριν δύο μέρες δήλωσε δημόσια, στον τηλεοπτικό σταθμό “Europe 1” ότι η προκαταβολή (20% του συνολικού χρέους) θα καταβληθεί κανονικά. “Έχω ηθική και τυπική υποχρέωση σε αυτή τη ρύθμιση γιατί ένα μέρος αφορά και τη δική μου θητεία. Τέτοιες στιγμές όταν ο σύλλογος χρειάζεται να βάλει τάξη ο σύλλογος, οι τυπικότητες περισσεύουν. Θα πληρωθεί η προκαταβολή και ο Άρης θα γίνει από τις πιο υγιείς αθλητικές ανώνυμες εταιρείες της Ελλάδας”, είχε πει ο κ. Τζεβελέκης.

Ο ίδιος θα δώσει περίπου το 70-80% της προκαταβολής, παρότι του αντιστοιχεί μικρότερο ποσό βάσει του ελέγχου που έγινε. Το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί από μέλη της ΓΕΝΕΣΙΣ, αφού οι κ.κ. Παπαϊωάννου, Πουλιτζίδης και Αντωνιάδης συμφώνησαν να συνδράμουν οικονομικά.

Από τη στιγμή που πληρωθεί η προκαταβολή, θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης της ΚΑΕ και των στελεχών της εφορίας για τον καθορισμό του αριθμού των μηνιαίων δόσεων. Υπάρχει ελαστικότητα από την εφορία σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς γίνεται εύκολα αντιληπτό πως και η εφορία θέλει να εισπράττει και η ΚΑΕ θα πρέπει να καταβάλει αυτό που μπορεί να καταβάλει.

To Top