Κρίσιμη μέρα η Τρίτη για το ελληνικό βόλεϊ, σε αναμονή και ο Άρης

Μέρα αποφάσεων αναμένεται να είναι η Τρίτη για το ελληνικό βόλεϊ καθώς έχουν συγκληθεί τηλεδιασκέψεις τόσο στην ΕΟΠΕ όσο και τη Volley League για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων. Σε αναμονή και το γυναικείο βόλεϊ του Άρη.

Η πιο μεγάλη μέρα για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων βόλεϊ είναι η Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΟΠΕ συγκαλεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τις ομάδες για το θέμα του υγειονομικού πρωτοκόλλου και το πόσες μπορούν να το εφαρμόσουν.

Σύμφωνα με όσα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας τόσο η πλειοψηφία των ομάδων όσο και οι αθλήτριες επιθυμούν τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Όπως έχουν επισημάνει άλλωστε και αθλήτριες της Volleyleague γυναικών τυχόν μεγάλη αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους θα έχει τεράστιες συνέπειες όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο και στην αγωνιστική τους κατάσταση αφού μένοντας αδρανείς κινδυνεύουν με τραυματισμούς.

Την ίδια μέρα, Τρίτη, αναμένεται να συνεδριάσει και η Volley League. Όπως έχει ανακοινώσει η ΕΣΑΠ πριν μέρες οι ομάδες αλλά και η λίγκα έχουν συμφωνήσει για τα μέτρα, και σε τακτικούς ελέγχους προκειμένου να ενταχθούν στις εξαιρέσεις της υπουργικής απόφασης και το πρωτάθλημα να συνεχιστεί κανονικά.

Μην ξεχνάμε ότι η Volley League ανέδειξε το καλοκαίρι πρωταθλητή μέσα στα γήπεδα παρά τη μεγάλη διακοπή.

Θυμίζουμε ότι τόσο στους άνδρες όσο και τις γυναίκες δεν είχαμε αγωνιστική δραστηριότητα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Στο πρωτάθλημα των ανδρών είχαν διεξαχθεί δύο αγωνιστικές και στο αντίστοιχο των γυναικών τέσσερις.

Σύμφωνα με τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις η πρώτη κατηγορία σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ αλλά και τα ευρωπαϊκά ματς έχουν εξαιρεθεί από τα περιοριστικά μέτρα. Η σχετική υπουργική απόφαση όμως αφήνει παράθυρο συνέχισης και των άλλων αθλημάτων αν οι ομάδες τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

 

To Top