ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κρίσιμη μέρα στον ΕΣΑΚΕ για τις αδειοδοτήσεις-Αγωνία για τον Άρη και άλλες τρεις ΚΑΕ

Συνεδριάζει το μεσημέρι το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ και καλείται να επικυρώσει τις εισηγήσεις από την επιτροπή αδειοδότησης. Η τελευταία εξέτασε τους φακέλους που κατέθεσαν οι δώδεκα ΚΑΕ της μεγάλης κατηγορίας (όχι της Καρδίτσας και του Ψυχικού, που πήραν ως νεοφώτιστες μεγαλύτερη προθεσμία για να συσταθούν ως ΚΑΕ), έχει πάρει τις αποφάσεις της, αλλά αυτές θα πρέπει να επικυρωθούν από το ΔΣ του συνεταιρισμού.

Μολονότι στη διαδικασία είχε ανακοινωθεί πως θα τηρηθεί ρήτρα εμπιστευτικότητας και πως δεν θα διαρρεύσει το παραμικρό σχετικά με την πληρότητα ή μη των φακέλων, αυτό καταστρατηγήθηκε τις προηγούμενες μέρες και υπήρξαν διαφόρου τύπου διαρροές. Σύμφωνα με αυτές, Άρης, ΑΕΚ, Λάρισα και Απόλλων Πάτρας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στην Basket League.

Oι κιτρινόμαυροι είχαν στη διάθεσή τους διάστημα  48 ωρών και απομένει να δούμε το αποτέλεσμα των επαφών. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν, έχουν το δικαίωμα της προσφυγής στο δευτεροβάθμιο όργανο ούτως ώστε να κερδίσουν χρόνο για να τακτοποιήσουν τις οφειλές και να συμπληρώσουν τον φάκελο αδειοδότησης. Τα χρήματα που χρειάζονται είναι πάνω από 100.000 ευρώ και θα γίνει πραγματικός αγώνας δρόμου για να βρεθούν, μιας και πολλές συμφωνίες για τη φετινή χρονιά δεν έχουν κλείσει.

Παράλληλα, υπάρχει και πρόσκληση από το BCL για την Ευρώπη και η ΚΑΕ θα πρέπει να πάρει την τελική απόφαση μέχρι και την Παρασκευή. Όλα είναι πιθανά και πάντα είναι δέλεαρ, αλλά υπάρχει και το κόστος της συμμετοχής.

Από κει και πέρα, η πλευρά της ΚΑΕ ΑΕΚ αντέδρασε οργισμένα στις συγκεκριμένες διαρροές αναφέροντας πως ο φάκελος που κατέθεσε ήταν υπερπλήρης και εν συνεχεία κάνοντας σοβαρές καταγγελίες. Έκανε λόγο για εγκληματική οργάνωση, παράνομους στοιχηματισμούς, ύποπτα ιδιοκτησιακά καθεστώτα και προανήγγειλε αγωγές κατά των μελών της επιτροπής αξιολόγησης του ΕΣΑΚΕ για τη σύνθεση της οποίας έχει σοβαρές ενστάσεις.

Αν το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ αποφασίσει τελικά να μην αδειοδοτήσει κάποια ή κάποιες ΚΑΕ, αυτές έχουν δικαίωμα προσφυγής στο δευτεροβάθμιο όργανο που όμως υπάγεται επίσης στον συνεταιρισμό. Ακόμη είναι ασαφές αν η λίγκα, σε περίπτωση που «κοπούν» ομάδες, θα αποφασίσει να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες ή θα ανοίξει διαδικασία για wild cards προσκαλώντας ομάδες που έχουν την επιθυμία αλλά και τις προϋποθέσεις για να καλύψουν τυχόν κενά.

To Top