Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον της Premier League

Κρίσιμη συνάντηση θα πραγματοποιήσουν την Δευτέρα (20/12) οι σύλλογοι της Premier League, στη διάρκεια της οποίας θα συζητήσουν για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το τελευταίο διάστημα η πανδημία, όπως μετέδωσαν το Σάββατο (18/12) βρετανικά μέσα ενημέρωσης, μετά την αναβολή εννέα προγραμματισμένων αγώνων της κορυφαίας κατηγορίας του Νησιού.

Τσέλσι και Λίβερπουλ έχασαν βασικούς τους παίκτες στα ματς της Πέμπτης (16/12), ενώ η Τότεναμ, η οποία μετρά 13 κρούσματα μεταξύ των παικτών και του προσωπικού, δεν έχει αγωνιστεί από τις 5 Δεκεμβρίου (τρεις αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις αναβλήθηκαν λόγω Covid-19).

Ο προπονητής της Άστον Βίλα, Στίβεν Τζέραρντ, δήλωσε ότι οι προπονητές και οι παίκτες θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα, αφότου ένας αριθμός ιδιοκτητών συλλόγων ζήτησαν περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τα κριτήρια για την αναβολή των αγώνων εξαιτείας του κορονοϊού.

«Υπάρχουν πολλές ανησυχίες και πολλά αναπάντητα ερωτήματα», παραδέχθηκε ο Τζέραρντ πριν το σημερινό εντός έδρας ματς με την Μπέρνλι, μία από τις μόλις πέντε συναντήσεις της Premier League που θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Premier League έδωσε την ευκαιρία στους προπονητές να συναντηθούν την Δευτέρα (20/12). Και ελπίζω ότι θα υπάρξει μεγάλη σαφήνεια που θα προκύψει από τις συζητήσεις που θα γίνουν στη διάρκεια της συνάντησης αυτής.

Υπάρχει επίσης μια ευκαιρία για τους προπονητές να βρεθούν και να μιλήσουν για το τι είναι το καλύτερο που πρέπει να κάνουμε στην παρούσα κατάσταση», κατέληξε ο τεχνικός της Αστον Βίλα.

Η Λίγκα προχωρά σε αναβολή μόνο εάν ένας σύλλογος έχει λιγότερους από 14 παίκτες διαθέσιμους, με το διοικητικό συμβούλιο να εξετάζει τα αιτήματα κατά περίπτωση.

Στο αγγλικό πρωτάθλημα επανήλθαν μέτρα έκτακτης ανάγκης μετά από το ρεκόρ των 42 κρουσμάτων Covid-19 που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ παικτών και προσωπικού.

To Top