ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Κρίσιμο συμβούλιο της Μπουντεσλίγκα για την κόντρα FIBA – Ευρωλίγκας! Αποκαλύψεις από τον ισχυρό άνδρα της Άλμπα…

Ο Μάρκο Μπάλντι είναι επί χρόνια ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στην Άλμπα και αυτός που εκτόξευσε την απήχηση της γερμανικής ομάδας στο Βερολίνο, στην Γερμανία και την Ευρώπη. Έχει μια πολύ ξεκάθαρη θέση για ότι συμβαίνει στην κόντρα της Ευρωλίγκας και της FIBA και προβλέπει ότι τίποτα δεν θα ξεκαθαρίσει άμεσα.

Ο Ιταλός παράγοντας της Άλμπα σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Tages Spiegel τόνισε πως «εγώ είμαι απολύτως χαλαρός. Για 26 συνεχόμενα χρόνια παίζουμε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτός είναι ο στόχος μας και για την επόμενη χρονιά. Δεν πιστεύω ότι έχουμε καταλήξει κάπου σαν Ευρώπη. Θα υπάρχει πολλή κίνηση τις επόμενες βδομάδες και μήνες».

Ο Μπάλντι εξήγησε πως «κάθε μέρα μπορεί να υπάρχει μια πιθανή αλλαγή αυτή τη στιγμή. Στο τρίγωνο μεταξύ ομοσπονδιών, ομάδων και λιγκών υπάρχουν πάντοτε συγκρουόμενα συμφέροντα. Ο στόχος μας είναι να προσφέρει την καλύτερη και πιο λαμπερή διοργάνωση στην ομάδα μας, τους φιλάθλους μας, τους συνεργάτες μας. Το πως θα λέγεται αυτή στο τέλος της ημέρας δεν παίζει ρόλο για μας. Στο τέλος η καλύτερη διοργάνωση θα επιβληθεί, αλλά αυτό θα συμβεί πιθανότητα σε μια περίοδο 2-3 ετών».

Την προσεχή Πέμπτη στη Φρανκφούρτη θα πραγματοποιηθεί το συμβούλιο της Μπουντεσλίγκα και εκεί θα παρθούν αποφάσεις για το που θα παίξουν οι γερμανικές ομάδες. Υπάρχει πάντοτε στον αέρα η απειλή της FIBA Europe αναφορικά με τον αποκλεισμό των Εθνικών ομάδων ανδρών αν κάποια ομοσπονδία ή λίγκα δώσει ομάδες στο Γιούροκαπ και εδώ ο Μπάλντι έχει και πάλι ψύχραιμη σκέψη: «Θέλουμε να έχουμε κοινή γλώσσα σαν λίγκα μέχρι να δούμε τι θα συμβεί. Με απειλές, από όποια πλευρά κι αν προέρχονται αυτές, μπορεί να πετύχει κανείς μια πύρρεια νίκη, αλλά δεν μπορεί να χτίσει κάτι με ασφάλεια».

To Top