ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κρίστι Βανγκέλι ανακοίνωσε η Ολιμπίκ Αδελαΐδας

Από τον Δεκέμβριο του 2021 ο Κρίστι Βανγκέλι ξεκίνησε μια νέα σελίδα στην καριέρα του… 

Ο πρώην αρχηγός του Άρη είναι κάτοχος του UEFA A και αφού ξεκίνησε από την ομάδα των Τιράνων, συνεχίζει στην Αυστραλία. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε και επίσημα από την Ολιμπίκ Αδελαΐδας, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε και σαν ποδοσφαιριστής στο παρελθόν, ενώ διετέλεσε προπονητής και ο αδελφός του που έφυγε από τη ζωή πριν δυο χρόνια.

Η σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

«Ο Κρίστι Βανγκέλι, φέρνει μια πληθώρα εμπειριών και ένα βαθιά ριζωμένο πάθος για το παιχνίδι στο νέο του ρόλο ως προπονητής πρώτης ομάδας στην Ολυμπιακή Ποδοσφαιρική Λέσχη της Αδελαΐδας για τη σεζόν 2024.

Προερχόμενος από ένα πλούσιο ποδοσφαιρικό παρελθόν που ξεκίνησε σε ηλικία πέντε ετών με την τοπική Σκεντερμπέου, το ταξίδι του Κρίστι, χαρακτηρίστηκε από μια ακλόνητη δέσμευση στο άθλημα. Τα πρώτα του χρόνια στη Σκεντερμπέου, σημαδεύτηκαν από μια βαθιά φιλοδοξία να πετύχει, οδηγώντας τον τελικά στον Άρη, όπου έκανε πάνω από 100 εμφανίσεις ως πολυδύναμος αμυντικός παίζοντας τόσο στο δεξί μπακ όσο και στο αριστερό μπακ.

Η καριέρα του Κρίστι τον είδε επίσης σε ομάδες όπως η Τσερνομόρετς στην Πρέμιερ Λιγκ της Ουκρανίας και η Άστρα Τζιουρτζίου στη ρουμανική Liga I, πριν επιστρέψει στο σύλλογο της πόλης του, Σκεντερμπέου.

Τα επιτεύγματα και οι συνεισφορές του στο άθλημα δεν περιορίστηκαν μόνο σε συλλογικό επίπεδο, με τον Κρίστι να έχει εκπροσωπήσει και την Αλβανία, έχοντας 35 συμμετοχές και αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στη διεθνή σκηνή».


To Top