Κρατάει ζωντανό τον Σόλσκιερ ο Μπρούνο Φερνάντες

Με δύο γκολ και μία ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες, η Γιουνάιτεντ πέρασε με 3-1 από το «Goodison Park» επί της Έβερτον και Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ παραμένει (ακόμα) ασφαλής.

Το ματς για τη Γιουνάιτεντ κόντρα στην Έβερτον και ειδικότερα για το μέλλον του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο, αφού τα βρετανικά ΜΜΕ δεν απέκλειαν ακόμα και την απόλυση του Νορβηγού τεχνικού σε περίπτωση νέας ήττας, αυτή τη φορά στο «Goodison Park».

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Λίβερπουλ κατάφερε να προηγηθεί με το γκολ του Μπερνάρντ στο 19′, ο Μπρούνο Φερνάντες ήταν… μια ομάδα μόνος του. Ισοφάρισε με «σεντερφορίσια» κεφαλιά στο 25′, ανέτρεψε το σκορ στο 32′ καθώς η σέντρα του τελικά κατέληξε στα δίχτυα και στις καθυστερήσεις του αγώνα, με ασίστ στον Καβάνι, χάρισε στον Ουρουγουανό το πρώτο του γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Ακόμα και σε ένα ματς που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε το τρίποντο της νίκης, τα αμυντικά της προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους πριν καν συμπληρωθεί το εικοσάλεπτο, καθώς από βολέ του Πίκφορντ στο 19’, ο Κάλβερτ-Λιούιν πήρε την κεφαλιά και ο Μπερνάρντ που μπήκε στη φάση, με ένα πολύ απλό σουτ νίκησε τον Ντε Χέα ανοίγοντας το σκορ.

Η αντίδραση των «κόκκινων διαβόλων» ήταν άμεση, καθώς στο 25’, έπειτα από σέντρα του Λουκ Σο, πετάχθηκε αποφασιστικά στην καρδιά της άμυνας της Έβερτον και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Πίκφορντ για το 1-1. Στην επόμενη φάση, οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να ανακτήσουν το προβάδισμα, ωστόσο ο Ντιν από πλεονεκτική θέση, έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Η ανατροπή δεν άργησε να έρθει και στο 32’ ο Μπρούνο Φερνάντες που θέλησε να βρει τον Ράσφορντ με σέντρα, έστειλε την μπάλα απ’ ευθείας στα δίχτυα, καθώς ο Άγγλος επιθετικός δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με την μπάλα.

Από εκεί και πέρα, η Έβερτον προσπάθησε να φανεί απειλητική, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η απουσία του Ριτσάρλισον ήταν για ακόμα μία φορά καθοριστική, διότι δεν υπάρχει άλλος παίκτης με τα δικά του χαρακτηριστικά.

Το σόου του Φερνάντες δεν είχε τελειώσει και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έδωσε έτοιμο γκολ στον Καβάνι, που με ένα απλό πλασέ άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της νέας του ομάδας.

To Top