ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κρατάει την πρόκριση στα χέρια του! Ο Άρης μπορούσε τη νίκη, έμεινε στο 0-0 με την ΑΕΚ

Ο Άρης μπορούσε τη νίκη, έμεινε στο 0-0 με την ΑΕΚ και πλέον η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλου θα κριθεί σε μία εβδομάδα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Όλα ανοικτά ενόψει της ρεβάνς στο Κλεάνθης Βικελίδης την ερχόμενη εβδομάδα μετά τη λευκή ισοπαλία (0-0) στην OPAP Arena.

Ο καλά οργανωμένος Άρης έμεινε πιστός στο πλάνο του, δεν απειλήθηκε από την ΑΕΚ, ενώ στο δεύτερο οι κιτρινόμαυροι είχαν καλύτερες στιγμές, με τους Μορόν, Ζουλ και Φαμπιάνο προκειμένου να φύγουν με ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Μελανό σημείο της αναμέτρησης, ο τραυματισμός του Ζαν Ζουλ ο οποίος αποχώρησε με λυγμούς.

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ Ο ΑΡΗΣ

Χωρίς εκπλήξεις επέλεξε να ξεκινήσει ο Άκης Μάντζιος στο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ. Ο προπονητής του Άρη κράτησε την ίδια ενδεκάδα με αυτή που ξεκίνησε απέναντι στον ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα με τον Κουέστα στην εστία, τους Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Οντουμπάτζιο τετράδα στην άμυνα, τους Ζουλ, Τζούρασεκ και Νταρίντα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Σαβέριο και Σουλεϊμάνοφ στα άκρα και τον Μορόν στην κορυφή.

ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Άρη να κρατά με ευκολία το μηδέν στην άμυνα του. Οι κιτρινόμαυροι ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι αμυντικά, δεν κινδύνευσε, ωστόσο θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις άπειρες ευκαιρίες που δόθηκαν για αντεπιθέσεις. Κύριος εκφραστής ο Μορόν όμως δύο φορές ο Μήτογλου τον έκοψε πριν να γίνει επικίνδυνος ο Ισπανός.

ΕΧΑΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ Β ΜΕΡΟΣ Ο ΑΡΗΣ

Ο Άρης συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο να υπηρετεί πιστά το πλάνο του κρατώντας το μηδέν στα μετόπισθεν, είχε όμως και τις καλές του στιγμές προκειμένου να φύγει με το κάτι παραπάνω από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο 68′ τεράστια ευκαιρία για τον Άρη! Ωραία πάσα από τον Ζουλ, ο Μορόν έκανε ωραίο κοντρόλ αλλά το πλασέ πήγε δίπλα από το δοκάρι του Αθανασιάδη.

Στο 74′ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Ζουλ έκανε το σουτ όμως απέκρουσε ο Αθανασιάδης. Στη φάση αυτή όμως προήλθε ο τραυματισμός του Ζουλ ο οποίος μετά το σουτ έπεσε στο έδαφος και αποχώρησε κλαίγοντας με λυγμούς.

 

 

Στο 79′ οι κιτρινόμαυροι είχαν ακόμη μια καλή στιγμή με τον Φαμπιάνο να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από το κόρνερ του Νταρίντα και την μπάλα λίγο πάνω από την εστία.

 

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (46′ λ.τρ. Γκατσίνοβιτς), Μήτογλου, Σιμάνσκι, Πήλιος, Γιόνσον, Ελίασον (60′ Άμραμπατ), Πινέδα, Τσούμπερ (60′ Αραούχο), Πισάρο (68′ Φερνάντες), Πόνσε (60′ Λιβάι Γκαρσία)
ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταρίντα, Ζουλ (77′ λ.τρ. Φετφατζίδης), Τζούρασεκ (72′ Ντουκουρέ), Σαβέριο (54′ Παναγίδης), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν (77′ Σαμόρα)

Διαιτητής: Μάτεϊ Γιουγκ

Βοηθοί: Μάτεϊ Ζούνιτς και Μάνουελ Βιντάλι

Τέταρτος: Βασίλης Φωτιάς

VAR: Καϊτάζοβιτς Νέιτς, AVAR: Ανδρέας Φωτόπουλος

 

To Top