“Κρατιέται” ο Βεζένκοφ, δηλώνει συμμετοχή ο Μποχωρίδης στο ντραφτ του ΝΒΑ!

Ο εκπρόσωπος του Σάσα Βεζένκοφ, Νίκος Λώτσος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο φόργουορντ του Άρη να δηλώσει συμμετοχή στο φετινό ντραφτ, αν και έδωσε ελάχιστες πιθανότητες για κάτι τέτοιο λόγω της αλλαγής των κανονισμών. Αντιθέτως, είναι πολύ πιο πιθανό να δηλώσει συμμετοχή ο Λευτέρης Μποχωρίδης!

Ο γνωστός ατζέντης σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του επεσήμανε πως είναι δύσκολο να δηλώσει φέτος συμμετοχή ο Σάσα Βεζένκοφ, αν και ήδη έχει αφουγκραστεί το προφορικό ενδιαφέρον ομάδων του ΝΒΑ. Ο λόγος που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπει στην διαδικασία δήλωσης συμμετοχής στο φετινό ντραφτ είναι η αλλαγή κανονισμών με τους παίκτες που θέλουν να μπουν νωρίτερα από την ηλικία τους (22 ετών) και που επιτρέπει μόνο στις δύο από τις τρεις πρώιμες χρονιές να αποσυρθεί. Αυτό σημαίνει ότι αν ο Βεζένκοφ δηλώσει συμμετοχή φέτος και την αποσύρει, που θα ήταν και το πιο πιθανό σενάριο, τότε θα έπρεπε να δηλώσει συμμετοχή στις επόμενες δύο χρονιές, αλλά στη μία δεν θα είχε δικαίωμα απόσυρσης, οπότε η λογική λέει πως θα αφήσει αυτή τη χρονιά να περάσει, για να έχει όλες τις επιλογές του ανοικτές.

Στις δηλώσεις του στον Libero ο κ. Λώτσος άφησε να εννοηθεί ότι ο Βεζένκοφ πολύ δύσκολα θα μείνει στον Άρη γιατί πριν δοκιμάσει για το ΝΒΑ και το ντραφτ θα πρέπει να αγωνιστεί σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα και σε μια επιπλέον ευρωπαϊκή διοργάνωση και παραδέχθηκε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει κρούσεις ομάδων υψηλού επιπέδου εκτός Ελλάδας για τον Βεζένκοφ.

Αυτός που θα δηλώσει κατά πάσα πιθανότητα συμμετοχή στο ντραφτ για να τεστάρει τις δυνατότητές του στην αγορά και το ΝΒΑ είναι ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος λόγω ηλικίας (γεν. 1994) δεν έχει το “πρόβλημα” που έχει ο κατά μία χρονιά νεότερος, Βεζένκοφ. Αμφότεροι οι αθλητές εκπροσωπούνται από τον κ. Λώτσο.

 

To Top