ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Κροτίδα” η Τσεχία έβαλε “φωτιά” στον όμιλο

Παρότι η Κροατία κρατούσε τη νίκη στα χέρια της, η Τσεχία -εκμεταλλευόμενη τη διακοπή λόγω ρίψης κροτίδων από φίλους των Κροατών- γύρισε στο ματς και με «χρυσό» σκόρερ τον Νέτσιντ στις καθυστερήσεις, απέσπασε την ισοπαλία (2-2) κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στον 4ο όμιλο!

Οι Κροάτες γνώριζαν πως με νίκη «κλείδωναν» την παρουσία τους στους «16», ανεξαρτήτως του βραδινού αποτελέσματος του άλλου ματς του 4ου ομίλου, ανάμεσα σε Ισπανία και Τουρκία. Από την άλλη, οι Τσέχοι ήθελαν να αφήσουν πίσω τους την ήττα από την Ισπανία στα τελευταία λεπτά και να πάρουν τους πρώτους τους βαθμούς στο τουρνουά.

Το σύνολο του Τσάτσιτς ήταν για άλλη μία φορά καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια, οι Πέρισιτς και Ράκιτιτς έκαναν ξανά εξαιρετική εμφάνιση όμως οι Τσέχοι «χτύπησαν» στις καθυστερήσεις…

Εκμεταλλευόμενοι τη διακοπή λόγω ανεξήγητης ρίψης κροτίδων από τους φίλους των Κροατών έφεραν το ματς στα ίσα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του -ερχόμενου από τον πάγκο- Νέτσιντ κι έμειναν ολοζώντανοι στο κυνήγι της πρόκρισης.

Κατοχή για τους Κροάτες, κακός ρυθμός

Το σύνολο του Βρμπα ήταν εκείνο που είχε την κατοχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, προσπαθώντας να δημιουργήσει κινδύνους με τους ορεξάτους -για άλλη μία φορά- Πέρισιτς και Ράκιτιτς.

Ο ρυθμός όμως δεν ήταν ο καλύτερος δυνατός κι οι Κροάτες αδυνατούσαν να βρουν το δρόμο προς την εστία του Τσεχ. Από την άλλη, οι Τσέχοι ήταν ακίνδυνοι… Χαρακτηριστικό άλλωστε, είναι το γεγονός πως τελείωσαν το πρώτο μέρος δίχως τελική προσπάθεια!

«Χτύπημα» Πέρισιτς!

Η Κροατία τελικώς κατάφερε να μετουσιώσει την κατοχή της σε γκολ στο 37ο λεπτό, όταν ο Ιβάν Πέρισιτς μπήκε ωραία μέσα στη μεγάλη περιοχή και με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Τσεχ, για να «γράψει» το 1-0 για την ομάδα του!

Μάλιστα, η ομάδα του Τσάτσιτς θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη 2-0 στο σκορ, όμως ο Βίντα με προβολή στο 42′, έπειτα από ωραία εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του πορτιέρο της Άρσεναλ.

Λάθος, Ράκιτιτς και 2-0!

Η αρχή του δευτέρου μέρους έμοιαζε αρκετά με την εκκίνηση του πρώτου, με την Κροατία να είναι εκείνη που κυνηγούσε περισσότερο ένα γκολ, ούσα μπροστά στο σκορ. Στο 59ο λεπτό κι έπειτα από ένα λάθος στην άμυνα των -τυπικά- γηπεδούχων, ο Ράκιτιτς υποδέχθηκε την μπάλα και με υποδειγματικά τελείωμα νίκησε τον Τσεχ για να «γράψει» το 2-0!

Ολική επαναφορά!

Η Τσεχία κατάφερε να μειώσει το σκορ με την αλλαγή του Βρμπα, τον Σκόντα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ασίστ του Ροσίτσκι και με κεφαλιά νίκησε τον Τσόρλουκα στο 76′, μειώνοντας σε 2-1.  Και λίγο αργότερα, ήρθαν τα πάνω-κάτω!

Στο 87ο λεπτό το ματς διεκόπη, λόγω ανεξήγητης ρίψης κροτίων από τους φίλους των Κροατών,  κοντά στο κόρνερ. Μάλιστα, μία από αυτές βρήκε έναν εκ των ανθρώπων της ασφαλείας του γηπέδου, ο οποίος έπεσε στο χορτάρι και στη συνέχεια έφυγε γρήγορα από το σημείο… Η Τσεχία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αναταραχή που επικράτησε, ο Βίντα έκανε ένα ανόητο χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή κι ο Νέτσιντ ήρθε από τον πάγκο για να εκτελέσει εύστοχα το πέναλτι και να διαμορφώσει στο 90+3′ το 2-2!

Έτσι, η Τσεχία έμεινε ολοζώντανη στη διεκδίκηση της πρόκρισης, όπως βέβαια κι η Κροατία, περιμένοντας παράλληλα το βραδινό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Ισπανίας με την Τουρκία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσεχία (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Καντεράμπεκ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Λιμπέρσκι, Ροσίτσκι, Πλασίλ (86′ Νέτσιντ), Κρεΐτσι, Σκαλάκ (67′ Σούραλ), Λαφάτα (67 Σκόντα), Νταρίντα.

Κροατία (Άντε Τσάτσιτς): Σούμπασιτς, Στρίνιτς (90+8′ Βρσάλικο), Πέρισιτς, Τσόρλουκα, Ράκιτιτς (90+7′ Σίλντενφελντ), Μόντριτς (62′ Κόβασιτς), Σρνα, Μπρόζοβιτς, Μάντζουκιτς, Μπαντέλι, Βίντα.

Πηγή: sdna.gr

To Top